Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mladi čuvari baštine Međimurja  na prijemu kod župana

Datum objave: 17. srpnja 2024.

U Maloj vijećnici Međimurske županije danas je odjekivao veseli glas mladih čuvara baštine našeg Međimurja. Naime, župan Matija Posavec, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah primio je članove mlađe sekcije KUD-a Donji Vidovec.

U dobi od četiri do dvanaest godina, mlađa sekcija KUD-a čini mješovitu grupu i broji tridesetak članova. U pratnji voditelja sekcije tamburaša Nikole Matulina, voditeljice plesača Gordane Zvošec te načelnice Općine Donji Vidovec Bojane Petrić župana su danas posjetili redom mladi članovi: Josipa Lukša, Mihaela Kontrec, Lovro Horvat, Stjepan Horvat, Domagoj Matulin i Mihael Žemlić.

Proglašeni jednom od tri najbolje dječje folklorne skupine na županijskoj Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici 2023. godine, predstavljali su Međimursku županiju na Đakovačkim vezovima. Ponovivši isti uspjeh i ove godine, u mjesecu rujnu predstoji im gostovanje na Vinkovačkim jesenima.

Pohvalivši njihov rad župan Posavec pritom je istaknuo: "Ponosni smo na sve vaše aktivnosti jer ste primjer drugima kako se od malih nogu čuva i njeguje kulturna baština našeg Međimurja“.

Redovito sudjeluju s HKDM Ljubljana izmjenjujući gostovanja s njihovom dječjom sekcijom, na brojnim manifestacijama Općine Donji Vidovec ali i drugdje, za što ih je posebno pohvalila i načelnica Petrić.

Ponosno ističu da su članovi Lara i Lovro Horvat u Zagrebu na manifestaciji "Drmeš DA"  2023. godine nastupili kao najmlađi par. Prezentirajući svoje naredne aktivnosti, zahvalili su županu na bezrezervnoj podršci koju Međimurska županija pruža KUD-u Donji Vidovec i njihovim članovima koji od najranije dobi čuvaju nasljeđe svojih djedova i baka.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content