Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Maloj Subotici obilježeni Dani Općine, dodijeljene nagrade i najavljeni novi projekti

Datum objave: 5. srpnja 2024.

Tradicionalno, početkom srpnja Mala Subotica slavi svoje dane, bogatim kulturnim, sportskim i drugih društvenih događanjima, u okviru kojeg je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća u tamošnjem Domu kulture. Programu su uz domaćine načelnika Valentina Škvorca, predsjednika Općinskog vijeća Mladena Križaića, prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, izaslanik predsjednika Sabora i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora Elizabeta Kos,  vlč. Tomislav Kos, župnik župe Blažene Djevice Marije, ravnateljice osnovne škole i vrtića Željka Štampar Zamuda i Martina Tkalčec, načelnici susjednih općina, uz mnogobrojne mještane, goste i uzvanike.

Sjednicu su otvorili dječji tamburaški orkestar KUU „Zvon“, a mnogobrojne goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Mala Subotica Mladen Križaić. „Iza nas je još jedna godina, a ispred posljednja u ovom sazivu Općinskog vijeća. Zahvaljujem vijećnicima na konstruktivnom radu; svatko je utkao dio sebe u razvoj općine. Hvala vam“, izjavio je Križaić, te posebnu zahvalu uputio svim udrugama, sportašima, kulturnjacima i entuzijastima koji su svojim radom i angažmanom uspješno promovirali općinu Mala Subotica. Predsjednik vijeća Križaić zahvalio je i Županiji te resornim ministarstvima na pomoći i potporama u provođenju projekata. „Bez vaše podrške mnogi naši planovi i ciljevi ne bi bili ostvareni. Vaša suradnja i pomoć su od neprocjenjive važnosti za daljnji razvoj naše općine, i na tome smo vam izuzetno zahvalni“, rekao je na početku svečane sjednice predsjednik vijeća Mladen Križaić.

Načelnik općine Mala Subotica, Valentino Škvorc, uputio je javni apel za pomoć državnog vrha kako bi se postigao viši nivo kvalitete življenja unutar općine. „Želja nam je krenuti u izgradnju kanalizacije, čime bi se značajno podigla kvaliteta života u svim našim naseljima, no za to nam je potrebna pomoć državnog vrha. Vjerujem da ćete prepoznati naš trud koji ulažemo u ukupan napredak i da ćete taj napredak željeti nagraditi tako da nam uskočite u pomoć i riješite nam problem koji nažalost nadilazi naše mogućnosti“, izjavio je načelnik Škvorc. Načelnik je iskoristio priliku i zahvalio svim zaposlenicima Jedinstvenog upravnog odjela na njihovom predanom radu i neizmjernoj snazi koju svakodnevno pokazuju.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, prikazan je video koji je detaljno prikazao dosadašnje investicije općine pružajući prisutnima pregled ključnih projekata i ulaganja koja su doprinijela razvoju i napretku.

Župan Posavec: „U europskom Međimurju je i europska Mala Subotica“

„U našem europskom Međimurju, Mala Subotica zauzima posebno mjesto kao primjer uspjeha i predanosti„ istaknuo je u svom govoru župan Posavec. „Čestitam vam na vašim postignućima, realiziranim projektima i trudu koji svakodnevno ulažete. Vremena su izazovna i svaki korak naprijed vrijedan je pohvale,“ rekao je župan te dodao kako će Općina i dalje imati podršku Međimurske županije u realizaciji svih planova. „Naš cilj je ubrzani gospodarski i društveni razvoj, a to zahtijeva i odgovarajuću infrastrukturu. Nadam se da ćemo imati podršku onih koji donose ključne odluke kako bismo zajedno ostvarili naše planove. Smatram da je nužno da procesi idu brže i efikasnije, posebno kada je riječ o projektima koji su od vitalnog značaja za našu zajednicu.“ kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Jedan od najvažnijih projekata za cijelu Međimursku županiju je ulaganje u škole, u njihovu izgradnju, dogradnju ili adaptaciju, kako bi ostvarili svoj cilj – a to je osiguravanje uvjeta kako bi sve škole krenule u jednosmjensku nastavu. „Nažalost, već godinu dana čekamo suglasnost Ministarstva kako bismo krenuli s realizacijom zacrtanih planova,“ rekao je župan čestitavši mještanima njihov dan kao i svim ovogodišnjim laureatima.

Prigodnim riječima obratili su se izaslanik predsjednika Sabora i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te  ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora, izaslanica ministrice zaštite okoliša i zelene tranzicije Elizabeta Kos, koji su kazali da današnja svečanost pokazuje koliko se može postići zajedničkim radom i suradnjom, te uputili čestitke na svim ostvarenim projektima.

U sklopu Svečane sjednice prikazan je i film ‘Životna misija’ učenika OŠ Mala Subotica o župniku Tomislavu Kosu. TV- reportažu ‘Životna misija’ snimili su učenici 8.a razreda Fran Horvat, Vili Markač, Marta Škvorc, Ana Martan i David Horvat.

Svečana sjednica bila prilika da se najzaslužnijim pojedincima uruče nagrade i priznanja. Plaketu i Grb Općine Mala Subotica primio je Nogometni klub „Spartak“ Mala Subotica povodom 60 godina uspješnog rada te značajan doprinos društvenom životu zajednice.

Zahvalnice Općine primili su, Kulturno-umjetnička Udruga „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica za promicanje kulturne tradicije i promociju Općine, Ženska ekipa Matice umirovljenika Međimurske županije, podružnice Palovec za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju u pikadu, Ivan Miljančić i Vjekoslav Lončarić za doprinos sportskom životu zajednice, Nada Janković za doprinos kulturnom životu zajednice. Za 30 godina aktivnog poslovanja - Zajednička strojobravarska radiona „Hatlak“, Dragutin i Željko Hatlak te Magdić d.o.o., za 20 godina aktivnog poslovanja Haix obuća d.o.o., te za 10 godina aktivnog poslovanja Plastometalik d.o.o., Nomax d.o.o. i Shampoo j.d.o.o.

Novčane nagrade primili su Karla GrašićDijana Juras, Ivana BaksaLara MarčecIvan HadeljanIvano BarićMarta Žulić, Corina KovačićSimona Vlašić, Aida TrstenjakSimona Prijaković, Tamburaški orkestar KUU „Zvon“, Vokalna skupina KUU „Zvon“, Folklorna sekcija KUU „Zvon“, te Mažoretkinje Općine Mala Subotica.

Na kraju svečane sjednice prigodno su se predstavile Mažoretkinje Male Subotice te Puhački orkestar Općine Mala Subotica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content