Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec na obilježavanju Dana nezavisnosti SAD-a veleposlanici Rayes uputio poziv u Međimurje

Datum objave: 4. srpnja 2024.

Župan Međimurske županije Matija Posavec  je 2. srpnja 2024. godine bio na svečanom obilježavanju 248. Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država. Svečanost je održana u Veleposlanstvu SAD-a u Republici Hrvatskoj u Buzinu, a organizirala ju je veleposlanica Nathalie Rayes. Župan je veleposlanicu Rayes pozvao u posjet Međimurskoj županiji te upoznao s mogućnostima suradnje između Međimurske županije i američkih institucija, kao i gospodarskim i kulturnim potencijalima Međimurja, naglasivši kako je Međimurje regija poznata po inovacijama, poduzetništvu i prirodnim ljepotama.

Veleposlanica Rayes je s oduševljenjem prihvatila poziv, te kazala kako će s radošću posjetiti Međimursku županiju i istražiti mogućnosti za buduće projekte koji bi dodatno ojačali bilateralne odnose između SAD-a i Hrvatske.

Dan nezavisnosti je državni praznik Sjedinjenih Američkih Država kojim se slavi donošenje Američke deklaracije o neovisnosti 4. srpnja 1776. godinekojom je proglašena nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content