Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreće obnova Sportske dvorane Osnovne škole Prelog

Datum objave: 4. srpnja 2024.

Međimurska županija s ponosom najavljuje početak energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole Prelog, čime se pokreće investicija vrijedna 800.000 eura. Sporazum o provođenju projekta potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnateljica Osnovne škole Melita Trupković.

Projekt energetske obnove obuhvatit će niz ključnih radova, uključujući energetsku sanaciju, zamjenu fasade, krovišta i stolarije te instalaciju nove rasvjete. Dodatno, planirana je sanacija vlage u prostorijama dvorane i spojnom hodniku, što će značajno poboljšati uvjete korištenja prostora.

Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo pokretanjem ovog važnog projekta te naglasio da će radovi energetske sanacije uskoro započeti, nakon čega slijedi zamjena stolarije i krovišta. "Ova dvorana, koja se koristi svakodnevno, nakon obnove će omogućiti značajne godišnje uštede energenata te će osigurati bolje uvjete za sve korisnike," rekao je župan Posavec.

Ravnateljica Osnovne škole Prelog, Melita Trupković, istaknula je kako je ova obnova ključna za unapređenje kvalitete obrazovanja i sportskih aktivnosti učenika. "Zahvaljujemo Međimurskoj županiji na podršci i investiciji koja će našim učenicima omogućiti suvremenije i udobnije uvjete za rad i rekreaciju," dodala je ravnateljica Trupković.

Očekuje se da će energetska obnova Sportske dvorane Osnovne škole Prelog donijeti višestruke koristi, uključujući smanjenje troškova energije, poboljšanje ekološke učinkovitosti i stvaranje ugodnijeg okruženja za učenike, nastavnike i sve korisnike dvorane.

Projekt energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole provodit će Međimurska energetska agencija, čiji je direktor Alen Višnjić rekao da nakon potpisivanja ovog Sporazuma i na temelju projektne dokumentacije slijedi raspisivanje javnog natječaja za izvođače radova, a planirani rok završetka je do kraja ove godine.

Potpisivanju sporazuma nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr.sc. Anita Perešin, predsjednica Mjesnog odbora Prelog Anica Naranđa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content