Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sve je spremno za Forestland 2024. - U Međimurje stiže Shaquille O’Neal!

Datum objave: 3. srpnja 2024.

U Forestland parku održano je javno predstavljanje Forest XII koji će se održati od 19. do 21. srpnja u Brezju.  Do sada je Forestland je ugostio ponajveća svjetska i regionalna glazbena imena, otvorio prostor novim glazbenim pravcima, ali i postao centralni događaj ljeta na sjeveru Hrvatske. Danas je Forestland festival događaj koji okuplja tisuće mladih, glazbenih entuzijasta i posjetitelja festivala željnih dobrog ritma u srcu Europe.

U ime organizacijskog odbora novog izdanja Forestlanda, svim podupirateljima festivala, osobito Međimurskoj županiji i Općini Sveti Juraj na Bregu, zahvalio je Krešimir Biškup. „Deset godina smo na ovoj lokaciji, a 12 godina ukupno na Forestlandu“, rekao je Biškup te dodao kako je ove godine napravljen veliki iskorak u glazbenom i produkcijskom smislu. „Ove godine nam dolaze dvojica najpopularnijih umjetnika ovog doba - Shaquille O’Neal i Fedde Le Grand, njihovi nastupi bit će vrhunac ovogodišnjeg festivala i siguran sam da će oduševiti sve prisutne. Još jednom, hvala svim podupirateljima, volonterima, sponzorima i, naravno, našim vjernim posjetiteljima. Vaša podrška je srce Forestlanda i bez vas ovaj festival ne bi bio ono što je danas.“

Od petka do nedjelje, u samom srcu Međimurja, u Brezju, okupit će se brojne DJ-eve iz svih krajeva svijeta i tisuće posjetitelja koji čine Forestland jedinstvenim festivalom na sjeveru Hrvatske.
Projekt koji je krenuo s nekoliko stotina posjetitelja, pomiče svoje granice iz godine u godinu, a na ovogodišnjem Forestlandu nastupiti će mega popularni Shaquille O’Neal, odnosno u svijetu elektronske glazbe poznat i kao DJ Diesel, a za nezaboravan program pobrinut će se još i AKA DJ DieselFedde Le Granda. Tu su i Devito, Relja, The Shapeshifters, Vanillaz, TLUXX, Utopia, Myles O’neal, Tai Woffinden, Dino DZ, Lil Frenky, Noa, ali i brojni drugi lokalni, nacionalni i regionalni DJ umjetnici, reperi i plesne skupine. 

Posjetitelje tijekom 48 sati čeka bogat sadržaj, a organizatori očekuju da će festival posjetiti oko 7.000 ljubitelja elektronske glazbe koji će moći uživati u festivalu koji traje tri dana na tri pozornice - Forest, Room i Circus Stage. Uz glazbu osigurani su i dodatni sadržaji - zip line, najduži na sjeveru Hrvatske preko glavne pozornice.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović  rekao je Forestland najveća manifestacija koja se događa na području Općine te da festival iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, što je jasan pokazatelj njegove kvalitete i uspjeha. „S rastom festivala suočavamo se i izazovima koji dolaze s prometnim opterećenjem i potrebom za osiguravanjem sigurnosti svih posjetitelja i stanovnika. U tijeku su pregovori oko regulacije prometa, razmatramo uvođenje jednosmjerne ulice od Brezja prema Gornjem Mihaljevcu, kako bi se omogućio bolji protok vozila i smanjile gužve na prometnicama. Priprema se veliko parkiralište s kontra strane ulaza na Forestland, dogovoren je i organizirani prijevoz autobusima koji će voziti od Čakovca do samog ulaza prema Foreslandu, pa će se i na taj način rastereti taj dio prometnice,“ kazao je načelnik.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kada se spoje entuzijazam, mladenačka energija, sjajna ideja i vizija, što  je napravila ekipa koja je osmislila „Forestland“ krajnji rezultat mora biti odličan što dokazuju noviteti iz godine u godinu. „Sjećam se trenutaka kada ste započinjali s konceptom Forestlanda. Siguran sam da tada niste mogli ni sanjati da ćete nakon 12 godina najavljivati svjetska imena. Forestland je postao velika svjetska atrakcija i uspješna manifestacija koja donosi značajne benefite za turizam, ali i za prepoznatljivost Međimurja na svjetskoj karti,“ rekao je župan te dodao kako svi znamo što Forestland znači, ne samo u Međimurju već i u cijeloj regiji.“ Ekipa iza Forestlanda na početku organizacije nije mogla ni slutiti da će nakon 12 godina najavljivati tako velika svjetska imena. Pitanje koje se sada nameće je – kako će festival izgledati za 10 ili 12 godina ako ovako nastavite, jer je već sada Forestland velika svjetska atrakcija!“ zaključio je.

Fotografije: Međimurska županija/Forestland

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content