Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Goričana – velečasni Pavao Markač primio nagradu za životno djelo

Datum objave: 25. lipnja 2024.

Povodom obilježavanja 24. lipnja, Dana općine Goričan i blagdana svetoga Ivana Krstitelja, u domu kulture okupili su se brojni uzvanici i mještani na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa pozdravio je prisutne te predstavio rad Općinskoga vijeća u proteklih godinu dana. „Sjednice vijeća bile su konstruktivne te je na njima prihvaćeno mnogo odluka koje su se pozitivno odrazile na kvalitetu života mještana,“ istaknuo je Baksa te dodao kako je realizacijom brojnih projekta Goričan danas veliko gradilište.

Kako se vizura Goričana mijenja iz dana u dan, opisao je načelnik Općine Emanuel Sinković te dodao da se posebna pažnja poklanja mladim obiteljima i djeci, zbog čega se projekt dogradnje vrtića provodi s mnogo angažmana: „Kapacitet vrtića dogradnjom ćemo povećati za 60 mjesta te ovo veliko ulaganje provodimo uspješnim kandidiranjem projekta. Upravo smo se prijavili i na natječaj za opremanje vrtića kako bismo što prije realizirali investiciju. Mnogo smo napravili, ali i čeka nas još puno posla. Vjerujem kako zajedničkim snagama možemo nastaviti dalje i realizirati sve zacrtane planove,“ rekao je načelnik Sinković.

„Proslava Dana općine prilika je da se sumiraju rezultati i govori o projektima koji su obilježili proteklu godinu. Svi znamo da ti projekti ne nastaju preko noći – već se za njih bori i radi cijelu godinu, stoga čestitam načelniku i njegovom timu na realiziranim projektima,“ kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec te dodao da je razvoj općine Goričan, kao i cijelog Međimurja, intenzivan već dulje vrijeme, te raduje što se taj trend nastavlja. „Drago mi je što smo zajedno izgradili sportsku dvoranu, energetski obnovili školu i zamijenili krovište škole, uredili razrede… Zajedno surađujemo na brojnim projektima koji unapređuju kvalitetu života u vašoj općini,“ rekao je župan, čestitavši mještanima njihov dan, kao i svim ovogodišnjim laureatima te posebno čestitao velečasnom Markaču na 50 godina svećeništva.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, mještanima je čestitao Dan Općine, a načelniku i njegovom timu čestitao na provedenim projektima koji su pridonijeli poboljšanju kvalitete života u Općini.

Na samoj svečanosti tradicionalno su uručena javna priznanja zaslužnim mještanima te predstavljeni i nagrađeni najuspješniji učenici.

Zahvalnice su primili: Marija Vlahek, Božica Pongrac, Ivan Kvakan, Krešimir Krušec, Nada Dominik, Ružica Horvat,  Božidar Jakšić, zatim članovi  dramske sekcije Osnovne škole Goričan Tena Bašnec, Elena Bergovec, Nikola Gosarić, Diana Katanec, Mija Kocijan, Leon Vadlja, Anja Baksa, Dominik Dominik, Rafael Jakšić, Sara Posavec, Iva Vojvoda i njihova mentorica učiteljica Snježana Granatir te Ivona Horvat.

Godišnjom  nagradom Općine Goričan nagrađeni su Đurđa Smolek, Dragan Ivković i Danijela Špoljarić.

Općina je najvišu nagradu – Nagradu za životno djelo - uručila umirovljenom svećeniku Pavlu Markaču, rodom iz Goričana, koji ove godine obilježava 50 godina svećeništva. Veliki dio svog životnog poziva i misije svećenik Markač je proveo u rodnom Međimurju, služeći kao župnik u župama Nedelišće i Sveta Marija.

Svečanosti sjednice Općinskog vijeća svoju podršku dali su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, brojni načelnici općina, ravnatelji vrtića, škola, predstavnici javnih i privatnih poduzeća te brojni mještani.
Svojim nastupom program su uveličali članovi Dječjeg crkvenog zbora Župe sv. Leonarda „Abba“, te ženska vokalna skupina Hosana.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content