Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Biciklijadom otvorena cesta Belica – Gardinovec

Datum objave: 22. lipnja 2024.

Ususret Danu općine Belica, te u sklopu programa obilježavanja, tradicionalnom općinskom biciklijadom, 22. lipnja otvorena je novouređena cesta i biciklistička staza od Belice do Gardinovca, čije su proširenje kao i izgradnju financirale Županijska uprava za ceste Međimurske županije i Općina Belica. Međimurska županija inicirala je ovo ulaganje jer je riječ o vrlo frekventnom pravcu, vitalnom mnogim građanima Međimurja, te pravcu koji dosad nije imao pješačko-biciklističku stazu, zbog čega je bilo od iznimne važnosti što prije podići sigurnu infrastrukturu. Rekonstrukcija prometnice te izgradnja biciklističke staze nastavak je velikog ulagačkog ciklusa u cestogradnji Međimurske županije, ovoga puta općini Belica za rođendan.

Luka Biber iz Gardinovca svečano prerezao vrpcu i otvorio cestu

Investiciju vrijednu 743.972 €, svečano su otvorila djeca iz Dječjeg vrtića Belica – Luka Biber, Maša Trupković i Lena Dodlek, a otvorenju su uz brojne mještane i bicikliste nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, saborski zastupnici Boška Ban Vlahek i Ivica Baksa, ravnateljica ŽUC-a Đurđica Hamer te župnik Karlo Kruljac.

Nova cesta, koja je prošla kroz temeljitu rekonstrukciju, sada pruža sigurniju i kvalitetniju vožnju za sve sudionike u prometu, te je dugoočekivani projekt koji će značajno poboljšati prometnu sigurnost. Građevinske zahvate na ovoj dionici dugoj 2.22 metara izveli su djelatnici tvrtke Pavlic-asfalt-beton iz Donjeg Kraljevca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content