Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tko su najuspješniji učenici međimurskih škola – osvajači Oskara znanja 2024. godine?

Datum objave: 13. lipnja 2024.

Oskar znanja najveće je priznanje učenicima u Hrvatskoj za vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ove će se godine dodijeliti 20. put. Agencija za odgoj i obrazovanje, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te Hrvatske zajednice županija, organizirat će prigodnu svečanost u čast najboljih, a među brojnim osvajačima prestižnu nagradu primit će i sljedeći učenici iz međimurskih škola: Vili Novak (hrvatski jezik, mentor Hrvoje Novak), Emanuel Novak (za broncu na Međunarodnoj olimpijadi iz kenije, menotri Branimir Bertoša i Branka Zorc) i Ema Novak (kemija, mentor Krešimir Trojko) - svi iz Gimanzije Josipa Slavenskog Čakovec, zatim Pavla Nađ iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec (talijanski jezik, mentorica Petra Knok), te Karla Hajdarović iz Srednje škole Čakovec (biologija, mentor Denis Horvat.)

Među učenicima osnovnih škola, Oskara znanja primit će Ivan Katalenić iz OŠ Sveti Martin na Muri (matematika, mentori Silvija Šoštarić i Dario Maltarski), Gita Radiković iz Petar Zrinski Šenkovec (informatika, mentori Valentina Cirkvenčić i Filip Mravunac), Klara Miljančić iz Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu (natjecanje mladih tehničara, mentor Franjo Jambrović), Lea Gašparić iz OŠ Prelog (natjecanje mladih tehničara, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić) i Filip Furdi iz Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec (62. natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa – solisti, tuba – I. kategorija, mentorica Vesna Tota).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content