Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom Vidova održana svečana sjednica Općine Donji Vidovec

Datum objave: 12. lipnja 2024.

Snažan razvojni uzlet vidljiv je i na svakom koraku male općine Donji Vidovec koja iz dana u dana mijenja lice i pruža sve višu kvalitetu života svojim mještanima. Zato je i svečana sjednica Općinskoga vijeća uz Dan općine, održana ususret blagdanu njezina zaštitnika svetoga Vida, protekla u atmosferi zadovoljstva postignutim. Načelnica Bojana Petrić poželjela je dobrodošlicu brojnim uzvanicima, te istaknula da su svi dosadašnji ciljevi dosegnuti te izrazila zadovoljstvo što je završena i sanacija lokalnih cesta nakon aglomeracije.U završnoj fazi je izgradnja vatrogasnog spremišta, kao i radovi na uređenju interpretacijskog centra posvećenog zlatarenju na ovom području: „Od početka mandata, moja je najveća želja bila završetak uređenja dječjeg vrtića i sa zadovoljstvom ističem da nam je pozitivno ocijenjena većina prijavljenih projekata te smo u zadnjih godinu dana za izgradnju vrtića primili 480.000 eura“, istaknula je načelnica Petrić te dodala da će u Općini i dalje razvijati oblike pomoći građanima, poput pomoći roditeljima za opremanje djece za novu školsku godinu, sufinanciranje predškolskog odgoja i sl. „Podržavat ćemo i rad naših udruga jer su one promotori Donjeg Vidovca“, dodala je načelnica.

Na uspješne razvojne korake osvrnula se predsjednica Općinskog vijeća Donjega Vidovca Petra Podravec te dodala: „Općina Donji Vidovec nastavlja svoj razvoj i rast, a općinski vijećnici i dalje, bez obzira na stranačku pripadnost, rade složno za budućnost Donjeg Vidovca kakvog svi priželjkujemo“, istaknula je predsjednica OV-a Petra Podravec.

Zgrada Područne škole ide u energetsku obnovu

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je Dan općine te istaknuo kako bez obzira na vremena koja su izazovna i teška, Općina Donji Vidovec itekako prkosi tome. „Načelnica ima viziju razvoja ovog mjesta, i Međimurska županija će joj uvijek biti partner u ostvarivanju tih ciljeva. Kada birate teži put koji izaziva više vremena i energije, kako bi se ostvarili zacrtani planovi – onda su ti rezultati puno vrjedniji,“ rekao je župan te naglasio kako uskoro kreće kompletna energetska obnova Područne škole Donji Vidovec, te da će Županija pomoći i kod radova na dječjem vrtiću.  „Sva daljnja ulaganja u razvitak donjeg Međimurja, koji nam je jako važan, će naići na našu podršku u vremenima koja su pred nama,“ zaključio je župan Posavec.

Prijatelje iz Donjeg Vidovca i Međimurja pozdravio je i načelnik prijateljske Općine Fužine David Bregovac, poželjevši im uspješnu realizaciju zacrtanih planova: „Kada slušam sve projekte koje radi ova Općina s 1200 stanovnika, jedino je što mogu reći – svaka čast načelnici, i drago mi je što smo prijateljski povezali naše dvije općine. U razvoju se treba ugledati na one koji su bolji od nas – a ja stvarno mislim da je Međimurje na samom vrhu ljestvice razvijenih regija,“ rekao je Bregovac te dodao kako mu je uvijek drago doći u Međimurje.

Svečana sjednica uvijek je prigoda za zahvalu i isticanje zaslužnih te su ove godine zahvalnice Općine dodijeljene dječjoj sekciji KUD-a za iznimno zalaganje, očuvanje te promociju kulture i tradicije Donjeg Vidovca, koju će predstaviti i na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima. Male folkloraše vod Gordana Zvošec, prof., a najmlađe tamburaše Nikola Matulin, prof. Zahvalnicu je primila i Melisa Matulin za iznimna sportska postignuća, te medicinska sestra Andreja Blagus za doprinos razvoju zdravstva.

U prigodnom programu nastupili su najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva Donji Vidovec, te Alojz Nestić uz pratnju tamburaša KUD-a.

Svečanoj sjednici u Donjem Vidovcu prisustvovali su zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik županijske Skupštine Dragutin Glavina, saborski zastupnik Ivica Baksa, gradonačelnik Prelog i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, uz brojne načelnike međimurskih općina te prijateljskih općina iz Mađarske, kao i predstavnici javnih poduzeća.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content