Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ususret Danu nepušenja, pluća puna zdravoga zraka s međimurskih bregova

Datum objave: 28. svibnja 2024.

Ususret Svjetskom danu nepušenja, kojeg je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila 31. svibnja, danas je u Štrigovi te na Mađerkinom bregu organizirano obilježavanje ovoga dana pod motom Hote v brege naše, de duhanski dim ne paše. U organizaciju su se, uz Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, uključili naš Zavod za javno zdravstvo, Školski preventivni programi, Županijska liga protiv raka Čakovec, Gradskog društvo Crvenog križa Čakovec, Općina Štrigova te njezina Turistička zajednica, okupivši brojne sudionike i promotore zdravoga života.

Današnji događaj predstavlja završnicu programa primarne prevencije nazvane Trening životnih vještina koji se sedmu godinu provodi u svim osnovnim školama za učenike četvrtih, petih, šestih i sedmih razreda, pa su sudionici imali priliku razgledati i izložbu učeničkih radova na ovu temu.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec pozdravio je sudionike i organizatore poručivši da je upravo u upornom radu s djecom ključ smanjenja broja pušača, kao i ovisnika o alkoholu i drogama u zajednici.

Nakon okupljanja u domu kulture u Štrigovi i prigodnog programa, organizirano je pješačenje do vidikovca na Mađerkinom bregu u simboličnoj završnici ove preventivne akcije prvenstveno namijenjene podizanju svijesti u djece te znanja o štetnim posljedicama koje pušenje ostavlja na zdravlje. Kako je riječ o rizičnom faktoru koji je moguće izbjeći, osobito je važno u ranoj dobi djecu uputiti na opasnosti kojima se izlažu eksperimentirajući s nikotinom koji razvija vrlo snažnu ovisnost.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content