Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom proslavljen dan općine Domašinec

Datum objave: 25. svibnja 2024.

U općini Domašinec ovog je vikenda vladala svečana atmosfera povodom proslave Dana općine, a centralni dio bila je svečana sjednica Općinskog vijeća održana u petak, 24. svibnja na kojoj je posebno istaknut niz mjera za ostanak mladih obitelji na ovom području: „Od sufinanciranja boravka djece predškolske dobi u vrtićima, do potpora za srednjoškolce, za novorođenčad te mjera vezanih uz stanovanje, usmjereno je u stvaranje što kvalitetnijih uvjeta za život i podizanje djece. Ljudi su osnova jer bez njih nemamo u što ulagati“, istaknuo je načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, u svojem govoru, uz dobrodošlicu brojnim uzvanicima.

Mještane i uzvanike pozdravila je i predsjednica Općinskoga vijeća Dijana Novak te naglasila: „U proteklih godinu dana održali smo pet sjednica te donijeli odluke važne za stanovnike , pogotovo za mlade obitelji. Najbitnija odluka je kupnja ustanove Dječji vrtić Jelenko, koja je realizirana  početkom ove godine, pri čemu naši vrtićarci nisu imali prekid u korištenju boravka u ustanovi“, istaknula je Dijana Novak, dodavši da je Općinsko vijeće Domašinca diljem Međimurja znano kao vijeće bez oporbe, čime dokazuju da se za dobrobit sredine može raditi i bez uplitanja stranačkih različitosti, te zahvalila kolegama iz Vijeća na suradljivosti.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pohvalio je rad izvršne i predstavničke vlasti Općine, „Imate razloga biti ponosni na sve vaše uspjehe koje ste postigli, ali još važnije, imate jasnu viziju i ciljeve koji su usmjereni prema stvaranju još boljih uvjeta života za vaše mještane. Podršku Međimurske županije imat ćete i dalje, s velikim nestrpljenjem čekamo rezultate natječaja kako bismo krenuli u dogradnju škole i izgradnju školske sportske dvorane kako bi učenicima osigurali što bolje uvjete za učenje i razvoj,“ rekao je župan te uputio čestitke svim nagrađenim učenicima Osnovne škole Domašinec, Mažoretkinjama, Mariji Novak na knjigama koje ostavlja u nasljeđe budućim generacijama te Ceciliji Merkač Hudopisk – jednoj od najvrijednijih čuvarica međimurske popevke i međimurske tradicije. „Općina ste koja se ima čime ponositi“, zaključio je župan. 

Svečanu sjednicu pratili su brojni uzvanicima među kojima saborski zastupnici Boška Ban Vlahek i Ivica Baksa, , načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić, načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović, ravnateljica OŠ Domašinec Martina Kivač, ravnateljica Dječjeg vrtića Jelenko Lucija Sabolek, te predstavnici javnih poduzeća i brojni mještani.

U prigodnom programu sudjelovali su Cecilija Merkač Hudopisk, zatim Marija Novak iz Turčišća koja je predstavila svoju novu knjigu o narodnim običajima svoga kraja, Sofija Baumgartner, mališani iz DV-a Jelenko te učenici OŠ Domašinec i Mažoretkinje Domašinca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content