Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Strahoninec

Datum objave: 25. svibnja 2024.

Dan općine, u petak 24. svibnja proslavio je i Strahoninec, također jedna od međimurskih sredina koja se može pohvaliti velikim razvojnim postignućima koji su rezimirani na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća.

Na aktivnosti Općinskog vijeća proteklih godinu dana podsjetio je predsjednik Općinskog Vijeća Vladimir Lepen koji je zahvalio vijećnicima na konstruktivnom i kvalitetnom radu. Posebno zadovoljstvo iskazao je činjenicom kako Strahoninec postaje općina u koju doseljavaju mlade obitelji, što je potvrda kako su stvorili okruženje u kojem se mlade obitelji osjećaju dobrodošlo, sigurno i poticajno.

Okupljanje na svečanoj sjednici bila je prilika da se predstave svi uspješni projekti u posljednjih godinu dana, ali i najave novi u vremenima koja dolaze, pa je tako načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec istaknuo kako su u protekloj godini završili nekoliko značajnih projekata koji su unaprijedili kvalitetu života mještana, te da su već u planu novi projekti. „Uspjesi naše općine, rezultat su zajedničkog truda svih nas. Samo zajedno, kao složna zajednica možemo stvoriti bolju budućnost za sve nas,“ kazao Franjo Lehkec, pohvalivši i brojne aktivne udruge ove općine, koje obogaćuju društveni život Strahoninca i pronose ime svoje općine diljem Hrvatske i inozemstva.

Župan Matija Posavec čestitao je Dan Općine svim mještanima Strahoninca te je poručio da će Međimurska županija i dalje podržavati investicije na području općine. „Uskoro ćemo krenuti s energetskom obnovom školske zgrade, za koju su osigurana sredstva u europskom i županijskom proračunu, a čekamo rezultate natječaja kako bismo krenuli u dogradnju škole i uvođenje jednosmjenske nastave,“ kazao je župan te uputio čestitke Mii Komar, Petru Pasariću, Gabrieli Novak i Vjeri Šlezak koji su na državnom prvenstvu „Sigurno u prometu“ u Puli predstavljali Međimursku županiju. „Čestitam Vjeri Šlezak koja je uz pomoć mentorice Nevenke Raif na tom istom natjecanju osvojila drugo mjesto te se se plasirala u ekipu Hrvatske, koja će sudjelovati na Prvenstvu Europe u Francuskoj u Parizu, u rujnu ove godine.“

U umjetničkom programu svečanost nastupile su Mažoretkinje Strahonica, mališani iz Dječjeg vrtića Suncokret, Pjevački zbor Strahoninca, tamburaška skupina Osnovne škole Strahoninec, školski zbor te učenički bend.

Svojim su dolaskom svečanu sjednicu uveličali brojni uvaženi gosti, među kojima i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, načelnik općine Nedelišće Nikola Novak, načelnik općine Sveti Marti na Muri Martin Srša, načelnik općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec, ravnatelj Osnovne škole Josip Šipek, predstavnici javnih poduzeća te brojni mještani.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content