Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski maturanti proslavili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja tradicionalnim mimohodom

Datum objave: 24. svibnja 2024.

Još jedna generacija međimurskih maturanata tradicionalnim je mimohodom kroz središte grada Čakovca simbolično označilo kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja. Njih 959 zajedno je sa svojim razrednicima krenulo od Ekonomske škole u Čakovcu prema Sportsko-rekreacijskom centru Mladost gdje je pripremljena velika proslava uz proglašenje najmaturanata i najboljeg razreda. 

Domaćin ovogodišnje Coolijade bila je Graditeljska škola Čakovec, a kao i tijekom proteklih 20 godina, u organizaciju su uz sve škole, uključeni i Policijska uprava međimurska, Grad Čakovec, međimurske općine i gradovi te Međimurska županija.

Maturanti su tijekom Dana maturanata skupljali glasove putem društvenih mreža i medija, a zahvaljujući najviše skupljenih glasova najmaturanticom je proglašena Dora Hren, učenica 3.CKV Gospodarske škole Čakovec, dok je najmaturant Karlo Košir iz 3.ad. Ekonomske i trgovačke škole, a 4.c Graditeljske škole Čakovec proglašen je najrazredom ovogodišnjih maturantskih dana.

Nagrade su im uručili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak i predstavnik grada Preloga.

Maturanti su druženje nastavili na MESAP-u gdje im je pripremljena velika zabava, a 20. po redu Dani maturanata – Coolijada 2024. i ove su godine prošli u veselom tonu te su uz nadzor dužnosnika Policijske uprave međimurske mladi pokazali da se znaju zabavljati čuvajući sebe, svoju okolinu i okoliš.

Čestitke maturantima na završetku srednjoškolskog obrazovanja, koji označava kraj jednog važnog razdoblja u njihovim životima i početak novih, uzbudljivih poglavlja. Sretno!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content