Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zrinska garda organizirala tribinu pod nazivom "I povijest je važna, zar ne?"

Datum objave: 23. svibnja 2024.

Zrinska garda Čakovec je 22. svibnja, u zgradi Scheier okupila zainteresirane građane na tribini nazvanoj I povijest je važna, zar ne?, sa željom da javnosti približe ulogu hrvatskog plemstva u doba Zrinskih, ali i zbivanja u vrijeme Domovinskog rata. Govorilo se i o tome koliko se danas o tim dijelovima hrvatske povijesti uči u školama.

Gost tribine bio je Ivica Kostelić, proslavljeni sportaš, član Zrinske garde, te profesor povijesti, koji je izlagao o obitelji Zrinskih i hrvatskom srednjovjekovnom plemstvu. Ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Zagreb prof.dr.sc. Ante Nazor govorio je o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku 90-ih godina, dok je Markus Pilić, profesor povijesti u Tehničkoj školi Čakovec, izlagao o zastupljenosti Zrinskih i Domovinskog rata u nastavi povijesti.

Moderator tribine bio je dr. sc. Dražen Ružić koji je istaknuo da je riječ o temama o kojima vrijedi razgovarati, te raspravom utirati put boljim rješenjima prezentacije naše povijesti i kvalitetnijem izvođenju nastave.

Fotografije: Mario Golenko

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content