Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečana sjednica povodom Dana općine Orehovica održana u novouređenom društvenom domu

Datum objave: 22. svibnja 2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u obnovljenom društvenom domu, u Orehovici je obilježen Dan općine, kojeg slave 21. svibnja u sjećanje na datum prve konstituirajuće sjednice 1997. godine.

Aktivnosti Općinskog vijeća u proteklih godinu dana sumirao je predsjednik toga tijela Vedran Kovač, zahvalivši vijećnicima na konstruktivnom i kvalitetnom radu: „Zahvaljujem i ostalima koji na bilo koji način doprinose razvoju razvoju Općine, našem primarnom cilju. Na prethodnih 20 sjednica u proteklih godinu dana donijeli smo niz akata važnih za Općinu s jasnom misijom usmjerenom na kvalitetu života naših mještana. Ciljevi koje smo zacrtali, od sigurnosti do obrazovanja, su nam poticaj i obveza“, zaključioje Vedran Kovač.

U 2023. godini općinsko vodstvo donijelo je niz važnih odluka čiji odjek je vidljiv u mnogim područjima, istaknula je načelnica Općine Orehovica Dijana Čurin: „Mandat se bliži kraju i zato me posebno veseli što danas s vama mogu podijeliti lijepe stvari. Usponi i padovi sastavni su dio svakodnevice, a na nama je da iz nje pokušamo izvući najbolje što možemo. Zadovoljstvo naših mještana  i njihova podrška mi je vjetar u leđima, ali i kritika me potiče na još intenzivniji rad. Zato, zahvaljujem na svakom savjetu, prijedlogu, podršci“, rekla je Dijana Čurin te dodala da je Općina na pragu završetka velikog projekta – izgradnje dječjeg vrtića – što je dokaz pozornosti koja se daje najmlađima, ali i mladim obiteljima.

Brojne uzvanike i građane pozdravio je i čestitao im Dan općine župan Međimurske županije Matija Posavec : „Mnoge velike obljetnice nižu se u općini Orehovica, od popularne Orehijade koja prati Dane općine, do velikih obljetnica sportskih udruga i vatrogasnih društava, a ti jubileji svjedoče o njegovanju tradicije i predanom radu mnogih generacija. Poštovanje koje poklanjate svojim udrugama govori sve o vama“, naglasio je župan Posavec. te podsjetio i na zasluge Zlatka Orsaga, kao i pokojnog dugogodišnjeg načelnika Franje Bukala: „S mnogo vjere, hrabrosti i entuzijazma nastavite dalje, a mi ćemo vam uvijek nastojati pomoći, bilo da je riječ o aktualnoj potrebi uređenja ceste od Vularije prema Trnovcu Bartolovečkom, kako bi se olakšalo putovanje ljudima vezanima uz Varaždinsku županiju, ili o novim ulaganjima u Osnovnu školu u cilju prelaska na jednosmjensku nastavu i svemu drugom što život ljudi općine Orehovica čini kvalitetnijim“, dodao je župan, čestitavši i načelnici Čurin na uspješnom vođenju Općine.

Župan je čestitao i nagrađenim učenicima, naglasivši da njihovi uspjesi zaslužuju divljenje i ponos.

Za uspjehe, nagrađeni su učenici: Franka Just, Nikol Klobučarić, Ema Krčmar, Rea Nađ, Lara Krčmar, Emili Hajdinjak, Larisa Brajković, Ana Sušec, Lorena Hrastić, Andro Crnčec, Timon Crnčec, Elvis Ignac, Samuel Žvorc, Davor Oršuš, Pavao Šestak, Marin Plaftak, Dominik Petrina, Izabela Orsag, Ramona Novak, Niko Škoda, Ana Višnjić, Tea Novak, Vito Vurušić i Ivana Mihaljević, te njihovi mentori Ivanka Novak, Indira Valkaj, Zlatko Bacinger, Matea Herman Talaš, Tihomir Grgić, Tanja Oreški, Aleksandra Srnec i Tomislav Vrbanec. U ime nagrađenih učenika zahvalila je Nikol Klobučarić, u ime mentora i mentorica obratila se Aleksandra Srnec i ravnatelj Osnovne škole Branko Sušec.

Novouređenim društvenim domom odjeknula je i međimurska popevka u vrhunskim izvedbama Ansambla Pučpuljike čije su se članice i s nedavnih natjecanja vratile s najvišim odličjima.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i načelnici općina Mala Subotica, Nedelišće, Vratišinec i Domašinec Valentino Škvorc, Nikola Novak, Mihael Grbavec i Mario Tomašek, ravnateljica Županijske uprave za ceste Đurđica Hamer, te direktorica Međimurskih voda Sunčana Glavina i brojni drugi uzvanici.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content