Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija uložila 187.300 eura u mlade u novom ciklusu jednokratnih potpora studentima

Datum objave: 14. svibnja 2024.

Danas kreće isplata novog ciklusa jednokratne potpore svim redovnim studentima koji su se javili na natječaj Međimurske županije, za akademsku godinu 2023/2024., te je isplaćeno ukupno 187.300 eura za 1.873 studentice i studenta, svakom po stotinu eura.

Međimurska županija mnogo ulaže u standard osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja na svom području, no ni kada učenici postanu odrasli ljudi i odu iz zavičaja na daljnje školovanje, Županija ih ne zaboravlja.

Podrška mladim ljudima tijekom obrazovanja njeguje se u Međimurskoj županiji kroz niz modela, od besplatnog putovanja vlakom na području cijele Hrvatske do nagrađivanja dobitnika rektorovih i dekanovih nagrada te poticanja izvrsnosti kroz djelovanje županijske Zaklade za obrazovanje dr. Vinko Žganec, a jednokratne potpore isplaćuju se od akademske godine 2014./2015. U deset godina ove popularne mjere Međimurske županije, isplaćeno je ukupno 1.759.905 eura te su jednokratnu potporu primila čak 21.554 studenta i studentice.

Interes za ovaj model ne jenjava među mladima tijekom proteklog desetljeća, a u Međimurskoj županiji njeguje se stav da se ulaganja i potpore u obrazovanju višestruko vraćaju i to vrijednostima nemjerljivim novcem.

Odluku možete pogledati ovdje (pdf)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content