Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U novoj balon-dvorani u Čakovcu otvorene Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske

Datum objave: 8. svibnja 2024.

Danas su u Čakovcu, u novoj balon-dvorani Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, otvorene 6. Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske kojima je ove godine domaćin Odsjek Učiteljskog fakulteta u Čakovcu i Međimursko veleučilište. Sportske igre okupile su više od 200 studenata s fakulteta domaćina te s Fakulteta organizacije i informatike, Veleučilišta u Bjelovaru i  Veleučilišta u Križevcima.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je studente i organizatore, te im poželio mnogo uspjeha u natjecanjima te da ih ponese sportski duh Međimurja, prve regije u Hrvatskoj koja je ponijela titulu Europske regije sporta 2022. godine: „Dragi studentice i studenti, profesorice i profesori, ulazite u povijest jer sudjelujete u Sportskim igrama kojima se u funkciju stavlja ovaj novi sportski objekt na koji smo ponosni. Želim vam obilje ugodnog druženja, motivacije i sportskih uspjeha“, poručio je župan.

Studentima su se obratili prodekanica Učiteljskog fakulteta u Čakovcu prof. dr. sc. Blaženka Filipan-Žignić, dekan Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan, ravnatelj Studentskog centra Nenad Milijaš te Tomica Jakopec tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza MŽ koji su kazali kako su sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske osmišljene da okupljaju studente sveučilišta, visokih škola i veleučilišta s prostora sjeverozapadne regije s ciljem promocije brojnosti i važnosti studentske populacije, povezivanje studenata te promocije važnosti rekreativnog sporta među mladima unutar akademske zajednice, te poručili svim sudionicima da uživaju u druženjima i natjecanjima.

Sportske igre studentica i studenata sjeverozapadne Hrvatske povezuju mlade u akademskoj zajednici, ističu njihove talente, te promiču vrijednosti rekreativnog i natjecateljskog sporta. Iznimno su popularne među studentima o čemu svjedoči i ovogodišnji broj sudionika.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content