Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje i Mažoretkinje Nedelišća domaćini najvećeg državnog natjecanja

Datum objave: 4. svibnja 2024.

Najveće nacionalno natjecanje mažoretkinja otvoreno je 3. svibnja u Toplicama Sveti Martin, u organizaciji Mažoretkinja Nedelišća i Mažoret saveza Hrvatske, te pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Međimurske županije i Općine Nedelišće. Natjecateljski i revijalni program odvijat će se u Termama sv. Martin sve do nedjelje, uz obilje raskošnih koreografija te uz sudjelovanje 600 natjecateljica.

Na svečanosti otvorenja mlade natjecateljice pozdravio je i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa koji je mladim natjecateljicama poželio mnogo uspjeha u ogledima: „Međimurje je rasadnik sportskih talenata, ali i dokazano uspješan domaćin natjecanja najvišeg ranga, te nam je čast ugostiti i najbolje mažoretkinje Hrvatske i regije. Želim vam mnogo uspjeha u sportskim nadmetanjima, mnogo druženja i novih prijateljstava“, poručio je Ivica Baksa.

Čak 16 mažoret timova iz Hrvatske i inozemstva pokazat će svoje plesno umijeće na Državnom prvenstvu mažoretkinja te Mažoret kupu nacija 2024., u formaciji štap (koreografiji i paradnom defileu), zatim pompon formaciji te neformacijskom solo ili duo programu. Natjecat će se mažoretkinje iz Barbana, Čabra, Daruvara, Dubrave, Gornjeg Mihaljevca, Iloka, Krašića, Male Subotice, Nedelišća, Nuštra, Ogulina, Pule, Samobora, Vrbovca, Vukovara i Mostara.

Za ljubitelje ove vrste plesa, organizatori su priredili i revijalni dio programa, koji će se održati 5. svibnja od 17 sati, uz nastup nekoliko mažoret timova iz Međimurja te drugih dijelova Hrvatske, nakon čega slijedi proglašenje najboljih mažoret timova. Natjecanja u svim kategorijama kao i revijalni program otvoreni su za javnost.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content