Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Čakovca obilježen početak Mjeseca zaštite od požara i blagdan zaštitnika

Datum objave: 2. svibnja 2024.

Danas, 2. svibnja, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca priredili su svečanost u čast svetom Florijanu – zaštitniku vatrogasaca, te najavili aktivnosti u Mjesecu zaštite od požara, niz edukativno-preventivnih akcija koje će se održati diljem Međimurja. O važnosti preventivnih akcija, koje će vatrogasci provoditi i ovoga svibnja, s osobitom posvećenošću edukativnom programu posvećenom djeci, govorio je u uvodnom izlaganju zapovjednik JVP-a grada Čakovca i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Mladen Kanižaj, uz poruku građanima da u zaštiti od požara mnogo mogu učiniti sami savjesnim ponašanjem: „U dobroti, hrabrosti i nesebičnosti  sv. Florijana vatrogasci su prepoznali svoj uzor, a mi smo – slijedeći tu tradiciju – svetom Florijanu posvetili i ovu svečanost sa željom da razvijamo i unaprjeđujemo vatrogastvo kako bismo mogli odgovoriti na sve izazove“, rekao je Kanižaj.

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec čestitao je vatrogascima istaknuvši da su ključni segment sigurnosti svake zajednice i jedan od vitalnih dijelova civilne zaštite naše Županije: „Zahvaljujem vam na svemu što činite da biste zaštitili našu zajednicu te vam želim što više preventive, a što manje intervencija“, rekao je Josip Grivec, a vatrogascima je čestitala  te poželjela uspješne svibanjske akcije i gradonačelnica Ljerka Cividini, istaknuvši da će JVP u Gradu Čakovcu uvijek imati snažnu podršku.

Svečanosti u sjedištu JVP-a prisustvovali su i brojni drugi uzvanici, među kojima Ladislav Söke u ime Ravnateljstva Civilne zaštite – službe Čakovec, izaslanstva Policijske uprave međimurske, Županijske bolnice Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, umirovljeni vatrogaci JVP-a Čakovca, te načelnici općina Belica Zvonimir Taradi i Podturna Perica Hajdarović.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content