Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I ove godine „Svetomartinska Mura“ okupila velik broj zaljubljenika u prirodu i trčanje

Datum objave: 1. svibnja 2024.

Uz prekrasan krajolik rijeke Mure održana najsjevernija hrvatska utrka "Svetomartinska Mura"

Na sam Praznik rada, najsjevernija utrka Republike Hrvatske, Svetomartinska Mura i ove je godine privukla brojne zaljubljenike u prirodu i trčanje. Ovogodišnje peto izdanje utrke održano je na lijepoj šetnjici uz rijeku Muru, duž eko-turističke poučno-pješačko-biciklističke staze u Žabniku. „Svetomartinska Mura“ nije samo sportski događaj, već je prilika da sudionici utrke uživaju u zanosnoj prirodi okruženi zelenilom i čistim zrakom.

Više od 200 sudionika imalo je priliku testirati svoje granice, ali i uživati u jedinstvenom doživljaju trčanja kroz netaknutu prirodu.  Trkači su se natjecali u dvije kategorije - na 3,9 i 7,8 kilometara. Najbolji trkači na 3,9 km bili su Aljaž Novak i Ivana Zeljko, dok su najbrži na 7,8 km bili Jurica Tomac i Nada Siladi.

Najsjeverniju utrku u našoj zemlji organizirali su općina Sveti Martin na Muri i TZ Sveti Martin na Muri te Atletski klub Međimurje i to u sklopu Dana Međimurske županije.

Fotografije: Terca Art

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content