Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U čast kantoru Florijanu Andrašecu i Međimurskoj županiji za njezin dan, učenici priredili izložbu u Dekanovcu

Datum objave: 26. travnja 2024.

Općina Dekanovec i Osnovna škola Domašinec ni ove godine nisu zaboravili kantora Florijana Andrašeca iz Dekanovca, koji je svojim nasljeđem zadužio ovaj kraj i ostavio dragocjenu kulturnu baštinu.

Učenici iz Međimurja, ali i cijele Hrvatske i Mađarske, natjecali su se u tri kategorije: likovi, literarni i, od prošle godine, tehnički radovi, a na natječaj se javilo 37 škola iz 13 hrvatskih županija te iz Mađarske. Ukupno je pristiglo 14 tehničkih radova, 38 literarnih i 123 likovna rada na temu nasljeđa kantora Andrašeca.

Tradicionalna manifestacija nosi naziv Florijan i ja, a u vremenu koje slijedi zasigurno će i rasti u svjetlu proglašenja Dana međimurske popevke, koji će se obilježavati 28. studenoga, s naglaskom na radu s djecom i mladima. U Osnovnoj školi Domašinec već su iskusni kada je riječ o njegovanju popevke i zasigurno će biti predvodnici i u budućnosti.

Fotografije: Medjimurski.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content