Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na županijskoj Smotri građanskog odgoja i obrazovanja predstavljeni vrhunski projekti učenika

Datum objave: 10. travnja 2024.

Treća osnovna škola Čakovec, Tehnička škola Čakovec te Srednja škola Čakovec ovogodišnji su domaćini, 12. županijske  Smotre građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema. Predstavljeno je 11 projekata učenika osnovnih škola te četiri projekta srednjoškolaca koji su redom pokazali visoku razinu znanja u ovom obrazovnom području. Smotra je i novim generacijama omogućila  stjecanje građanske kompetencije i praktičnog političkog obrazovanja te ih pripremila na ulogu koju će jednom preuzeti u svojoj zajednici.

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je današnju Smotru u Srednjoj školi Čakovec čestitavši svim učenicima i mentorima na iznimnim projektima: „Čestitam i svim vizionarima koji su prepoznali ulogu građanskog odgoja te već 12 godina održavaju i osnažuju ovu Smotru u sklopu projekta Građanin. S ovom školskom godinom Međimurska županija osigurala je građanski odgoj za 400-tinjak učenica i učenika osnovnih škola, pridruživši se duhu vremena i potrebi osnaživanja mladih suvremenim znanjima i kompetencijama, a od iduće školske godine uvodimo i zdravstveni odgoj kao novi obrazovni nadstandard“, istaknuo je župan, poželjevši našim predstavnicima uspješan nastup na državnoj razini Smotre.

Ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka pozdravio je sudionike i uzvanike u ime škola domaćina, zahvalivši županu i Međimurskoj županiji na podršci ovom projektu: „Projekt Građanin je iskorak u obrazovanju, a Međimurska županija pionir u unaprjeđenju obrazovanja i uvođenju novih modela u svojim školama. Kolegice i kolege su uložili veliki trud u organizaciju ove Smotre kao pokazatelja tog vrhunskog dosega u obrazovanju“, rekao je Dražen Blažeka, dodavši da je ovogodišnja Smotra okupila 70-ak sudionika.

Najbolji radovi bit će predstavljeni na državnoj razini Smotre, no njihova najveća vrijednost očituje se u činjenici da su djeca i mladi implementacijom svojih ideja u zajednici, na primjeru vidjeli kako osobnim angažmanom mogu unijeti poboljšanja.

Na županijskoj Smotri predstavljeni su radovi djece iz osnovnih škola iz Belice, Kotoribe, Strahoninca, Ivanovca, Svetog Martina na Muri, Donje Dubrave, Hodošana, te Štrigove, kao i projekti učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarske škole Čakovec, te Srednje škole Prelog i Srednje škole Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content