Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i ravnateljica Doma zdravlja obišli ordinaciju u Domašincu koja dobiva novo ruho

Datum objave: 5. travnja 2024.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnateljica Doma zdravlja Vlatka Pleh, dr. med., obišli su danas ordinacije Doma zdravlja u Domašincu u kojima teku završni radovi na uređenju interijera, te razgledali novo parkiralište i okoliš zgrade.

Međimurska županija i Dom zdravlja Čakovec konstantno ulažu u opremanje i obnovu ordinacija, kako bi  djelatnici i pacijenti imali primjerene uvjete. Pri tome se osobita pozornost poklanja manjim sredinama u cilju izjednačavanja standarda svih ordinacija Doma zdravlja u našem kraju, a uređenje parkirališta, okoliša te samih ordinacija u Domašincu jedan su od primjera te strategije“, istaknuo je župan Posavec.

Ravnateljica Vlatka Pleh, dr. med., dodaje da je sljedeći korak u dosezanju toga cilja uređenje interijera ordinacije u Orehovici za što je Međimurska županija aplicirala i dobila sredstva putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Također, nastavlja se adaptacija prostora u Prelogu, a uskoro  slijedi i izgradnja pješačke rampe prema ulazu u zgradu Doma zdravlja u Čakovcu, čime će se postići još lakša pristupnost osobama smanjene pokretljivosti“, kaže ravnateljica Doma zdravlja Vlatka Pleh, dr. med., te zahvaljuje županu Matiji Posavcu i Županiji na kontinuiranoj podršci.

Dom zdravlja Čakovec i u 2024. godini nastavlja sa ulaganjima u obnovu i opremanje ordinacija u cilju što stvaranja što boljih uvjeta pacijentima i djelatnicima ustanove. Nakon što su kompletno adaptirane ordinacije dentalne medicine u Goričanu i Domašincu, nabavljene su suvremene stomatološke jedinice i namještaj pa je novo ruho ordinacija vjerno zrcalo razine kvalitete usluge te standarda međimurskog zdravstva i Doma zdravlja Čakovec. Opremanju ordinacija dentalne medicine u spomenutim mjestima, prethodila je rekonstrukcija instalacija, montaža novih podova i zamjena unutarnje stolarije.

Radovi u ambulantnim prostorima Doma zdravlja u Domašincu i dalje traju, te su nedavno sanirani sanitarni čvorovi.

Početkom godine obnovljene su i dvije ordinacije patronažnih sestara u Murskom Središću, gdje je zamijenjen pod i postavljen novi namještaj, a time i stvorena ugodna atmosfera. Radi se o ordinacijama savjetovališta za djecu te mjestu gdje se obavljaju telemedicinske usluge. Prije dolaska novih liječnika obiteljske medicine, u ordinacijama u Prelogu i Svetoj Mariji kompletno su adaptirane ordinacije, te montiran nov i funkcionalan namještaj. U zgradi Doma zdravlja u Čakovcu također je uloženo u uređenje ordinacija obiteljske medicine i novu pedijatrijsku ordinaciju“, dodaje ravnateljica Doma zdravlja Čakovec Vlatka Pleh, dr. med.

Obilasku ordinacija u Domašincu prisustvovali su i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, glavna sestra Doma zdravlja Čakovec Irena Mađarić Tuksar, predsjednica Općinskog vijeća Domašinca Dijana Novak te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Samanta Kocijan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content