Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan narcisa je dan kada govorimo o zdravlju

Datum objave: 23. ožujka 2024.

Još jedna akcija povodom Dana narcisa, simbola borbe protiv raka dojke, okupila je u subotu brojne volonterke iz Kluba Nova Nada, kao i stručnjake i sve članove Županijske lige protiv raka Čakovec, u centru Čakovca, kao i na Franjevačkom trgu te na jugu grada, ali i diljem cijelog Međimurja. Članovi Lige dijeli su narcise i savjete građanima te prikupili novac za infuzijskepumpe potrebne u primjeni kemoterapije, na onkološkom odjelu Županijske bolnice Čakovec. Dio novca od prikupljenih donacija, bit će uložen u rehabilitaciju oboljelih i liječenih žena.

Akciji u Čakovcu priključili su se brojni djelatnici naših zdravstvenih ustanova, kao i učenici Srednje škole Čakovec koji se obrazuju za zvanja u zdravstvu, a podršku su dali župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, zahvalivši na predanosti članovima Županijske lige protiv raka, kao te pozvavši građanke i građane da slijede liječničke savjete o prevenciji.

Cijeli je ožujak posvećen edukaciji stanovništva o važnosti prevencije te ranog otkrivanja raka dojke, još uvijek prve bolesti na crnoj ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora u žena.

Narcise su se dijelile i u Strahonincu, Kotoribi, Prelogu,zatim u Maloj Subotici, Palovcu, Svetom Križu, Donjem Pustakovcu, Svetom Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu-Strelcu, Štefancu, Belici, Gardinovcu, Pribislavcu, Nedelišću, Brezju, Lopatincu, Dragoslavcu, te Murskom Središću.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content