Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga za sindrom Down Međimurske županije proslavila 20 godina djelovanja

Datum objave: 22. ožujka 2024.

Dvadeset je godina proteklo od osnivanja Udruge za sindrom Down Međimurske županije što su članovi ove asocijacije s prijateljima i brojnim uzvanicima obilježili i na prigodnoj svečanosti jubileju u čast, u Srednjoj školi Čakovec.

Program obilježavanja 20. obljetnice Udruge započeo je još prije nekoliko dana dobrotvornom utrkom nazvanom  Šarenim čarapicama do cilja, zatim Danima otvorenih vrata u prostorima Udruge u Novom Selu Rok, te predstavom za djecu Vuka se ne bojim ja Kazališne družine Pinklec i koncertom 4 tenora u čakovečkom Centru za kulturu. Niz događaja u čast jubileju završava 27. ožujka, predstavom Kerekesh Teatra od 19 sati u društvenom domu u Novom Selu Rok.

Predsjednik Udruge za sindrom Down Međimurske županije Nenad Štrek srdačno je pozdravio uzvanike svečanosti, zahvalivši Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu, kao i drugim podupirateljima na kontinuiranoj podršci: „Svako dijete s Downovim sindromom je različito, svako ima svoju osobnost, ali i razliku u tegobama koje prate njegovo stanje. Važno je dati im šansu za razvoj i osamostaljenje kao najveći dar u odnosu na ono što im je oduzeto“, rekao je Nenad Štrek, uz kojeg su se publici obratili i negdašnja predsjednica Udruge Višnja Horvat te ravnateljica Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID Silvija Pucko.

Međimurska županija i Udruga za sindrom Down odavno su dobri prijatelji, a kako to prijateljstvo izgleda, moglo se vidjeti i u božićnom videu Međimurske županije, snimljenom 2022. godine, u kojem su sudjelovali i mališani iz Udruge za sindrom Down.

U ime Međimurske županije na svečanosti se obratio potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Baksa koji je kazao kako je dvadeset godina predanog rada, podrške i ljubavi koje pružaju svojim članovima i njihovim obiteljima zaista impresivno. „Čestitam vam na svim postignućima, ali i na vašoj upornosti i hrabrosti koje su promijenile živote mnogih, otvarajući vrata razumijevanju i prihvaćaju različitosti,“ rekao je Baksa.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, istaknula je važnost podrške zajednice u kojoj djeca s poteškoćama odrastaju, rekavši da je i Grad Čakovec – prijatelj svoj djeci. „Sretnih Vam prvih 20 godina, sretan Vam Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Neka različite čarape kao simbol prihvaćenosti osoba sa Downovim sindromom na našim nogama i nožicama budu što češće,“ naglasila je Ljerka Cividini.

U programu proslave obljetnice,  koji je vodio Dejan Buvač, nastupili su Marija Jambrošić, Žaklina Hajdarović, Čakovečko dječje kazalište s predstavom Povuci, potegni, iščupati ne mogu, zatim Zrinska garda, Maja Barić Magdalenić i zbor Čakovečki mališani, Henrik Šimunković i Ansambl Pučpuljike, Chriztel Renae Aceveda, Hrvoje i Srečko Krištofić te Plesni studio Vivona.

Fotografije: Grad Čakovec/Međimurska županija

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content