Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na svečanosti povodom Dana grada Ludbrega, Međimurki Sanji Belić-Pavčec dodijeljeno priznanje

Datum objave: 19. ožujka 2024.

Danas je u Ludbregu, povodom Dana grada, održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, kao centralni dio višednevnog, bogatog programa proslave. Gradonačelniku Dubravku Biliću odazvali su se brojni visoki uzvanici i kolege iz susjednih županija i gradova, među kojima predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, župan Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, te gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Gradsko vijeće Ludbrega još je 1999. godine proglasilo 19. ožujka Danom grada, vezavši ga uz dokument pape Leona X. koji datira od 19. ožujka 1513. godine. Tom papinskom bulom Ludbreg je proglašen prošteništem Predragocjene Krvi Kristove što ga je tijekom svih proteklih stoljeća čini i hodočasničkim mjestom.

Gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić poželio je dobrodošlicu gostima uz poruku da je ponosan na rezultate postignute u recentno vrijeme, te važne iskorake kojima je stabiliziran proračun, dan vjetar u leđa poduzetnicima, uz razvijanje projekata okrenutih zelenim i obnovljivim izvorima energije. Podsjetio je i na veliki projekt u obrazovanju,  vrijedan četiri milijuna eura, kojim je djeci i mladima osigurano napredno učenje i istraživanje STEM područja: „Imamo mnogo projekata u planu od kojih će neki biti će realizirani i do kraja ovoga mandata. Ludbreg spada među gradove koje krasi izvanredan i ambiciozan mladi tim za europske projekte, koji neumorno planiraju i prijavljujuVolimo naš Ludbreg, te ujedinimo ideje i snage kako bismo ga učinili najboljim i najljepšim gradom ovog dijela Europe!“, rekao je gradonačelnik Bilić, a predsjednik Gradskoga vijeća Ludbrega Darko Jergić iskoristio je prigodu da zahvali kolegicama i kolegama iz Gradskog vijeća na nesebičnom radu: „Zahvaljujući kvaliteti vašega rada, grad se mijenja i razvija. Želimo to pokazati i gostima pa i bogat program kojim obilježavamo Dan Ludbrega slavi našu prošlost na koju smo ponosni“, rekao je predsjednik Gradskoga vijeća.

Suradnja snažnih regija sjevera, ključ je uspjeha Hrvatske, istaknuo je župan Matija Posavec na svečanosti povodom Dana grada Ludbrega

Župan Matija Posavec čestitao je svim stanovnicima Ludbrega Dan njihova grada te dodao: „Ludbreg je 'centar svijeta', i u toj simbolici na vaš grad gledamo kao na grad inovativnosti i kreativnosti, grad dobrih ideja i razvoja, jer ima sve što mora imati jedan moderan europski gradić. Ludbreg je pravi predstavnik razvijenog sjevera u kojem leži snaga Hrvatske“, istaknuo je župan Matija Posavec te dodao da je Republika Hrvatska, prema recentnim podacima uvezla robe u vrijednosti 39 i pol milijardi eura, a izvezla 22 i pol milijardi eura: „Na sjeveru je situacija obrnuta: Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka i Krapinsko-zagorska županija ostvarile su viši iznos izvoza od hrvatskog prosjeka! Zato, vrijednosti koje stvaramo na sjeveru moraju konačno biti prepoznate kod onih koji donose odluke i vjerujem da će tako i biti“, dodao je župan Posavec, te čestitao i laureatima kojima su na svečanoj sjednici dodijeljene nagrade i priznanja za postignuća.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u obraćanju domaćinima naglasio je: „Vrijednosti o kojima je župan Posavec govorio dio su vaše tradicije, zato uzimajte što više novca iz Europske unije jer on nije vječan. Budimo svjesni da je skok iz visoke srednje razvijenosti u prostor visoke razvijenosti uspjelo doseći samo nekoliko zemalja svijeta. Zato se potrebno pripremiti za tu utakmicu te razmišljati mudrije i lukavije“, rekao je, između ostalog, predsjednik Zoran Milanović.

Rukovodstvu i građanima Ludbrega čestitao je i poželio nove uspjehe i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, ujedno izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka.

Međimurka Sanja Belić- Pavčec dobitnica priznanja Grada Ludbrega

Najviša priznanja zaslužnima su podijeljena na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, kada je počasnom građankom Ludbrega proglašena Mirjana Špoljarić Egger iz Ženeve, dok je Nagrada Grada Ludbrega otišla je u ruke Tihane Ledenko, a Plaketa Grada tvrtki Grafičar, zatim obrtu Minas ZrNo 1, te Radio klubu Ludbreg. Zahvalnice Grada primili su: Sanja Belić Pavčec iz Preloga, Andreja Horvat Ročkar, Dragica Lukić, Slobodan Popović i Miroslav Vađunac. Najuspješniji učenici osnovnih i srednjih škola s područja grada Ludbrega također su primili priznanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content