Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Riznici Međimurja održan međunarodni simpozij o liječenju gušterače

Datum objave: 16. ožujka 2024.

U dvorani Riznice Međimurja u subotu je održan međunarodni medicinski stručni skup na temu multidisciplinarnog liječenja akutnog pankreatitisa, organiziran iz Udruge „Danica Mališ“  Čakovec. Bila je to nova prigoda i našim liječnicima za razmjenu iskustava s kolegama te upoznavanjem s novim spoznajama i dosezima u liječenju gušterače.

Tema simpozija je od iznimne važnosti u svakodnevnom radu liječnika bez obzira na razinu bolnice u kojoj rade, jer se radi o bolesti koja zahtijeva multidisciplinarni pristup liječenju koji je jedno od glavnih obilježja suvremene medicine.

Ubrzani napredak medicine na svim područjima posljednjih nekoliko desetljeća nameće svim zdravstvenim djelatnicima posebno liječnicima potrebu stalnog stručnog usavršavanja kako bi pacijentima mogli pružiti najbolju moguću razinu zdravstvene zaštite.

Liječnicama i liječnicima u uvodu simpozija obratili su se dr. sc. Ana Jurin Martić, u ime organizacijskog odbora, Olegs Sabalnikovs iz Latvije, predsjednik europske asocijacije koja okuplja anesteziologe, zatim doc. dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, dok je župan Međimurske županije Matija Posavec, u pozdravnom govoru naglasio da je ga raduje što je Međimurje sve češće domaćin ovako važnim stručnim skupovima koji šire nova znanja medicinske znanosti  te pomažu u usavršavanju i našim liječnicima: „Dobrodošli u Međimurje, jednu od rijetkih regija u Hrvatskoj u kojoj regionalna samouprava ulaže tolika sredstva u svoje zdravstvene ustanove. Današnji simpozij vam pruža priliku za razmjenu ideja, mišljenja, najboljih praksa ali i iskustava, te vjerujem kako ćete imati konstruktivne rasprave koje će iznjedriti nove ideje i saznanja koja će vam pomoći u svakodnevnoj praksi,“ rekao je župan pritom naglasivši kako da se danas suočavamo s raznim izazovima u liječenu bolesti te da su kontinuirana usavršavanja liječnika i zdravstvenih radnika od iznimne važnosti. „Izuzetno sam ponosan što je mjesto održavanja stručnog skupa o ovoj zanimljivoj i zahtjevnoj temi izabran Čakovec, to je jedno priznanje kvaliteti i rada naših liječnica i liječnika kao i svih zdravstvenih djelatnika u našoj Bolnici.“

Opremljenošću, uvjetima za pacijente i zdravstvene djelatnike te kvalitetom kadra zdravstveni sustav Međimurske županije prednjači u našoj zemlji, uspio se ublažiti i gorući problem zdravstva – nedostatak liječnika i medicinskih sestara, a pripremili smo sve za početak provedbe dva velika pothvata u zdravstvu: izgradnje novog prostora za sve laboratorije te formiranje centra za palijativnu skrb.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content