Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vinska cesta Međimurja bogatija za novu vinariju St. Jerome u srcu Štrigove

Datum objave: 15. ožujka 2024.

Danas je u Štrigovi predstavljena nova vinarija nazvana St. Jerome, čime je naša, Decanterima okićena, vinska cesta postala još bogatija i zanimljivija. Zanimljivo je da se radi o staroj tradiciji u novom ruhu, jer nova vinarija niknula je na temeljima negdašnjeg pogona Agromeđimurja - Podruma Štrigova.

Godine 2019. prostore i opremu Podruma Štrigova kupila je  varaždinska poduzetnička obitelj Kišiček, te prionula obnovi i stvaranju novog identiteta. Nakon pet godina investiranja te uvođenja suvremenih vinarskih i vinogradarskih praksi – rođena je vinarija St. Jerome. Ime je vrlo prikladno jer misli skreće na svetoga Jeronima i njegovu ostavštinu štrigovskom kraju.

"Naša vizija podrazumijeva posvećivanja sortama, koje njegujemo na 65 hektara i koje su se već dokazale uspješnima u međimurskim bregovima. Želimo ih izraziti vjerodostojno, s osjećajem za podneblje i specifične položaje vinograda, te im dodati notu kulturno-povijesnog nasljeđa Štrigove i Međimurja koju smo ugradili u ime vinarije", rekao je vlasnik Rudolf Kišiček.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, čestitao je obitelji Kišiček i njihovom timu na iznimnom projektu koji Međimurju daruje novu vrijednost i obogaćuje našu vinsku cestu te nas uvodi u skoro novo izdanje Urbanova, u svibnju: „Drago mi je zbog izbora imena vaše vinarije koju sada krasi i spomen na sveca koji je ovom Međimurju i Štrigovi ostavio veliko nasljeđe. Međimurska županija ustrajat će i na formiranju interpretacijskog centra svetog Jeronima u Štrigovi, čime ćemo ovu priču lijepo zaokružiti“, rekao je župan Posavec.

Svečanosti otvorenja vinarije St. Jerome prisustvovali su i načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, uz brojne druge uzvanike.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content