Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najbolji sportaši Međimurja su Antonia Ružić i Marko Sambolec, a nagradu za životno djelo dobio je Zoran Pfeifer

Datum objave: 15. ožujka 2024.

Na svečanosti u Hotelu Park u Čakovcu, Zajednica sportova Međimurske županije dodijelila je nagrade i priznanja sportašicama, sportašima i podupirateljima sporta za zasluge u 2023. godini. Uzvanike i sportaše u svečanost je prigodnim govorom uveo tajnik Zajednice sportova Tomica Jakopec.

Vrhunskim rezultatima istaknula se tenisačica Antonia Ružić koja je i ove godine ponijela titulu najbolje sportašice Međimurja, dok je najboljim sportašem Međimurske županije proglašen sjajni gimnastičar Marko Sambolec, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec.  

U kategoriji najuspješnijeg para ili štafete nagradu su dobili kuglači Željezničara Bojan i Denis Košak.

Najboljom ženskom ekipom, očekivano su proglašene rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec, a najmomčad su odbojkaši Centrometala iz Macinca. Najboljim pojedincima i ekipama nagrade su uručili župan Matija Posavec i predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić.

Župan Posavec je, uz čestitke svim nagrađenima, istaknuo da ovakve svečanosti uvijek bude ponos jer predstavljaju trijumf sporta Međimurja i predanost brojnih trenera, sportaša i sportskih djelatnika: „Danas slavimo međimurski sport - sve uspjehe i rezultate koje ste ostvarili. Ovo je prilika da se ponovo istakne da je svaki sport jednako bitan, jer ste vi ti koji ga nosite svojom darovitošću, pri čemu ostvarujete zaista sjajne rezultate. Mi smo površinom možda mala županija, no u svakom sportu imamo barem jednu osobu koja je ostvarila vrhunski rezultat na državnom, europskom ili svjetskom rangu natjecanja i to nas zaista čini posebnima jer smo rasadnik sportskih talenata i šampiona ,“ rekao je župan Posavec zahvalio sportašica i sportašima što Međimurje promoviraju na najbolji način.

Predsjednik Zajednice sportova naše Županije Mato Kljajić rekao je kako je ova svečanost prilika da se odaju priznanja ne samo izvanrednim rezultatima, već i posvećenosti, strasti i neumornom radu koji stoji iza svakog postignuća. „Ponosni smo na sve vas jer ste ključ uspjeha, ali i vrh brijega iza kojeg stoji cijeli tim jednako predanih ljudi,“ kazao je Kljajić, te čestitao svim sportašima i zahvalio Međimurskoj županiji na kontinuiranoj podršci koju pruža sportskoj zajednici.  

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini također je zahvalila  sportašima te dodala da je ponosna na rezultate, istaknuvši da ne treba zaboraviti obitelji sportaša čija je potpora ugrađena u svaki uspjeh: „Vi, članovi obitelji sportaša, temelj ste na kojem grade svoj uspjeh i vaša je podrška, ljubav i razumijevanje presudni su u njihovim karijerama. Vi ste najsnažniji vjetar u leđima naših sportašima,“ rekla je gradonačelnica.

Dugogodišnji predsjednik Saveza ribičkih društava Međimurja i SRD-a Glavatica Prelog Zoran Pfefier, odnedavno i dobitnik Povelje Međimurske županije za postignuća i promicanje sportskog ribolova u našem kraju, primio je i priznanje za životno djelo „Franjo Punčec“.

Godišnje priznanje „Franjo Punčec“ otišlo je u ruke sljedećih sportaša i trenera: Marije Zadravec, Stanislava Žinića, Tee Kolarić, Marina Horvata, te Brune Kovačića.

Na ovogodišnjoj svečanosti, popularnu nagradu za fair play potez primio je David Kanižaj iz NK-a Dinamo Domašinec. Vijest o njegovoj reakciji obišla je prošle godine Međimurje: David je započeo proces oživljavanja na travnjaku, na kolegi veteranu, koji se iznenada srušio i kojem je stalo srce. Sportaš je svoju najveću nagradu već primio u trenutku kada je spasio ljudski život.

Priznanja su otišla i u ruke mladih, perspektivnih sportaša, a primili su ih: Nikola Jalšovec, Martin Vuri, Oto Pesek, Sara Novak, Nina Varga, Matej Bračko, Leon Jug, Hana Horvat, Leona Radek, Dominik Vidović, Vanja Novak i Nela Novak.

Stjepan Šarić primio je priznanje u kategorija osoba s invalidnošću za 1. mjesto u stolnom tenisu, osvojeno na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu.

Fotoreporter Vjeran Žganec Rogulja sačuvao je objektivom nebrojene trenutke ponosa i trijumfa te je primio priznanje Zajednice sportova Međimurja za medijsku promociju sporta.

Svečanosti je, uz brojne uzvanike, predsjednike gradskih i općinskih sportskih zajednica, županijskih sportskih saveza, te članove Izvršnog i Nadzornog odbora, prisustvovala i pročelnica Sektora za potporu sustavu sporta i zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Martina Jeričević:

Vi koje ste postigli najbolje rezultate znate koliko volje i snage treba za takva postignuća. No, vrhunski rezultati govore o snazi baze, odnosno regiji iz koje sportaši dolaze“, istaknula je Martina Jeričević.

U glazbenim predasima svečanosti, publiku su zabavili Tamara Korunek Lesar i Marko Žerjav.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content