Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija sa 65.000 eura podupire turističke djelatnosti u 2024. godini

Datum objave: 15. ožujka 2024.

Međimurska županija otvara novi natječajni ciklus za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2024. godinu, kao i javni poziv za sufinanciranje rada turističkih agencija, odnosno organizatora putovanja. Riječ je o ukupno 65.000 eura osiguranih u proračunu Međimurske županije za razvoj novih turističkih proizvoda, te podršku organizatorima putovanja i turističkim agencijama, što je najveći iznos dosad!

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljeni su detalji novog ciklusa mjera potpore, pri čemu je župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio: „Nastavljamo poticati razvoj turizma u Međimurju ohrabreni brojkama koje kažu da je lani oko 8.000 turista više posjetilo našu Županiju u odnosu na godinu ranije. U želji da ponudimo još kvalitetniji sadržaj, jer se uistinu imamo se čime pohvaliti kada je riječ o našoj baštini, kulturi i povijesti, povećali smo iznos potpora koja u ukupnom iznosu ova dva poziva doseže 65.000 eura. Želimo da ovi novi pozivi budu motivacija našim djelatnicima u turizmu koji će svojom kreativnošću stvoriti nove vrijednosti, te ih pozivam da se jave na natječaj“, rekao je župan Posavec, podsjetivši na dva velika projekta, ukupne vrijednosti od 12-ak milijuna eura iz EU fondova, kojima nastavljamo nizati vrhunske sadržaje. Riječ je o hiži međimurske popevke u Donjoj Dubravi, te projektu revitalizacije vrijednog spomenika kulture Feštetićeva kaštela u Pribislavcu: „Realizacijom tih projekata dat ćemo novi, snažan pečat našim vrijednostima u kulturi“, ističe župan.

SVIJET NAS VIDI

U narednom razdoblju slijedi i obnova kuće Ladislava Kralja Međimurca koja čuva njegovu vrijednu ostavštinu, nastavlja se obnova Staroga grada u Čakovcu, te se budno prate novi natječaji kako bi se u Međimurje slilo što je moguće više sredstava za očuvanje kulturno-povijesne baštine, u našem slučaju, usko vezane uz područje turizma. kako bismo privukli što je moguće više sredstava.

Dosadašnji veliki projekti odjeknuli su Europom te je Riznica Međimurja ušla među tri najbolja mala muzeja EU-a, a proglašenje pobjednika bit će početkom svibnja. Također, Svjetska asocijacija turističkih novinara Međimurje je  nominirala za njihovu nagradu za najbolja Green Destination područja.

ČAK 173 NOVA PROIZVODA

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović iznio je najvažnije podatke vezane uz novi natječaj za turističke proizvode, u kojem je moguće ostvariti minimalnu potporu od 2.500 eura te maksimalnu do 10.000 eura.

„Natječaj za bespovratne potpore za nove turističke proizvode koji će obogatiti našu turističku ponudu te pridonijeti promociji Međimurske županije, odnose se na OPG-ove, obrte, trgovačka društva te fizičke osobe, odnosno sve subjekte registrirane za pružanje usluga u domaćinstvu ili ugostiteljske i turističke djelatnost, pod uvjetom da projekt provode na našem području. Ovo je 13. godina provođenja ovog programa potpore i dosad smo dobili 173 nova turistička projekta“, rekao je Darko Radanović, dodavši da se programom jačaju smještajne ponude te enogastronomija u okvirima zelene i digitalne tranzicije turizma. Uz spomenuti natječaj, Međimurska županija i ove je godine raspisala javni poziv organizatorima putovanja i turističkim agencijama kojim se potiče prodaja aranžmana koji uključuju Međimurje kao destinaciju, stimuliranjem s pet eura po noćenju.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula podsjetio je da je prije samo samo mjesec dana objavljen poziv za sufinanciranje manifestacija, čime je Međimurska županije, bilo izrazvno, bilo putem svoje Turističke zajednice, u ovoj godini u snagu turizma uložila više od 120.000 eura.

Novim natječajem za potpore u stvaranju novih turističkih proizvoda potičemo kandidate da razmišljaju održivo i ekološki te unaprjeđuju digitalno poslovanje, što su ključne riječi za konkurentnost. Budite kreativni i originalni i iskoristite ovu šansu“, pozvao je Rudi Grula sve ljude uključene u turističke djelatnosti, te najavio zanimljivo proljeće, uz mnoštvo manifestacija i novih projekta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content