Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Gradit će se vrtići u Dekanovcu i Štrigovi, te opremiti vrtić u Donjem Vidovcu

Datum objave: 13. ožujka 2024.

Zahvaljujući Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije REDEA-i, suglasnost su dobila tri – za Međimurje – iznimno važna projekta, čija je ukupna vrijednost gotovo milijun i pol eura: Štrigova i Dekanovec dobit će dječje vrtiće i na radost roditelja mališana, početak radova se bliži. Za projekt izgradnje i opremanja matične ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje u Štrigovi iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno je 764.484 eura, a za gradnju i opremanje vrtića u Dekanovcu 382.242 eura.

Projektni prijedlog za općinski vrtić u Štrigovi, pojašnjavaju u REDEA-i, prijavila je Općina u partnerstvu s Općinom Sveti Juraj na Bregu, a u planu je gradnja i opremanje prostora iza doma kulture s četiri nova dnevna boravka, za 56 djece. Jedan je prostor namijenjen jaslicama, a ukupan iznos projektnog prijedloga, doseže dva milijuna eura.

Pred Općinom Dekanovec također je veliki projekt izgradnje i opremanja vrtića, što ima izuzetnu važnost s obzirom da je Dekanovec jedina jedinica lokalne samouprave koja na svojem području do sad nije osnovala vrtić. Novi vrtić u Dekanovcu primit će 30-ak djece u dva dnevna boravka, gdje će se organizirati rad s vrtićkom i jasličkom skupinom.

Za razliku od općina Štrigove i Dekanovca, u Donjem Vidovcu je u punom jeku rekonstrukcija postojeće građevine te njezina prenamjena u općinsku predškolsku ustanovu kapaciteta za 50-ak djece. Početkom ove godine izvršeni su radovi na strojarskim i vodoinstalacijama, vrijedni 60.000 eura. Također, veći dio radova u vanjskom prostoru je okončan te će uskoro uslijediti hortikulturno uređenje okoliša te postavljanje već ranije nabavljenih igrala. Novim ugovorom, iz NPOO-a je osigurano 344.019 eura bespovratnih sredstava, te Općina ulazi u novu javnu nabavu i odabir izvođača za uređenje unutrašnjosti vrtića. Dodijeljena sredstva bit će uložena u postavljanje instalacija i spuštenih stropova, podova i pregrada. Novi vrtić u Donjem Vidovcu moći će primiti 50-ak djece u dvije vrtiće te jednoj jasličkoj skupini.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, premijer Andrej Plenković uz prisustvo ministara uručio je ugovore načelnici Općine Donji Vidovec Bojani Petrić, načelniku Općine Štrigova Stanislavu Reberniku i načelniku Općine Dekanovec Ivanu Hajdaroviću.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content