Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu najavio izdavanje novih, vrijednih djela

Datum objave: 5. ožujka 2024.

Najaktivniji ogranak Matice hrvatske djeluje upravo u Čakovcu, te na ponos mnogih poklonika pisane riječi i kulturne baštine osvajaju najviše nagrade upravo u izdavaštvu.  Na godišnjoj skupštini Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, članovi su jednoglasno potvrdili plan rada za naredno razdoblje, a predsjednik Ogranka Zoran Turk istaknuo je da su dosadašnji rezultati postavili ljestvicu visoko, što diktira vrlo snažan ritam rada.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je okupljene članove Ogranka te naglasio da je naš Ogranak Matice hrvatske kao i Bibliotheca Murodravana s najviše nagrađenih izdanja u Hrvatskoj, važan karika u lancu naših ustanova, centara i asocijacija čiji je zadatak čuvanje našega identiteta: „Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu uživat će i dalje snažnu podršku Međimurske županije, čime ćemo zajednički realizirati značajne projekte iza kojih će ostati tragovi i važna djela o našoj povijesti, materinskom jeziku i našoj kulturi“, rekao je župan.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu bio jedan od organizatora prvoga međunarodnoga skupa o nematerijalnoj baštini u studenom 2023. godine, što će krajem ove godine rezultirati i izdavanjem zbornika, rekao je predsjednik Zoran Turk. Na godišnjoj skupštini potaknuta je ideja o osnivanju mladeži Ogranka te objava niza novih djela poput Antologije međimurske popijevke Stjepana Hranjeca i Branimira Magdalenića, monografije o Nikoli VII. Zrinskom Hrvoja Petrića te o pavlinskom samostanu u Šenkovcu Marijane Korunek-Medved.

Fotografije: Mario Golenko

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content