Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Više od 130 učenika osnovnih škola sudjelovalo na Lidranu

Datum objave: 1. ožujka 2024.

Novo izdanje jednog od najpopularnijih natjecanja među učenicima LiDraNo, ove godine je na Županijskoj smotri, održanoj dana su Centru za kulturu Čakovec, u kategoriji učenika osnovnih škola, okupio 130 đaka iz 21 škole koji su se ogledali u scenskim nastupima, pisanju poezije i proze, te novinarskim formama.

Na ovogodišnju županijsku smotru Lidrano plasiralo se 11 literarnih radova, dva školska lista, četiri radijske emisije, sedam samostalnih novinarskih radova, te 23 dramsko-scenska nastupa, među kojima će stručna povjerenstva odabrati radove i izvedbe za državnu razinu smotre.

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je smotru, čestitavši svim učenicima koji su sudjelovali u ogledima, pokazavši talent i znanje u najkreativnijim oblicima izražavanja: „Dajem podršku svim školama koje potiču proučavanje kulture i baštine, te koje među učenicima promiču najveće vrijednosti našega identiteta“, istaknuo je župan.

Sudionicima su sreću na natjecanju poželjeli i ravnateljica Osnovne škole Donji Kraljevec, domaćina ovogodišnje županijske smotre, Sandra Vlahek, te načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, izrazivši ponos na rezultate učenika sa svog područja, ali i na razinu znanja svih učenika Međimurja.

Na svečanosti otvorenja smotre nastupili su učenici i učitelji OŠ Donji Kraljevec, među kojima su himnu izveli članovi vokalno-instrumentalnog sastava, a folklornu točku učenici od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju produženi boravak.

U nastavku dana, u Centru za kulturu održat će se i Županijska smotra Lidrano za srednje škole.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content