Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mladi pokazali koliko vole knjigu na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda

Datum objave: 1. ožujka 2024.

Danas je u II. osnovnoj školi Čakovec, u organizaciji Knjižničarskog društva Međimurske županije, održano županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda, za učenike osnovnih i srednjih škola, na kojem je postignuća predstavio novi naraštaj ljubitelja knjige. Riječ je o nacionalnom projektu koji vrednuje i potiče kreativnost te ih približava elementarnom vrelu svih znanja - knjizi. Natjecanje u II. OŠ Čakovec organizirali su članovi Knjižničarskog društva Međimurske županije i Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara, a sudjelovali su učenici iz 16 osnovnih škola te tri srednje. U kategoriji Kreativni uradak ogledali su se učenici iz osam osnovnih škola.

Popularizacija čitanja tijekom odrastanja, u naše je vrijeme osobit izazov prosvjetnim djelatnicima i knjižničarima jer mnoštvo internetskih sadržaja kojima su djeca okrenuta traži mudar pristup i pronalaženje novih motivacijskih alata.

Županijskoj razini natjecanja prisustvovale su i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, te poželjele mladima pregršt dobrih knjiga i znanja koji će im olakšati put u svijet odraslih i osnažiti ih za izazove.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content