Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini

Datum objave: 15. veljače 2024.

Međimurska županija je 15. veljače 2024. godine objavila Javni natječaj za (su)financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini.

Cilj dodjele bespovratnih sredstava je osnaživanje organizacija civilnog društva u provedbi programa i projekata u područjima koja su prepoznata kao prioritetna, a odnose se na potrošače, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i  njihove obitelji, umirovljenike, osobe s invaliditetom te djecu i mlade. Financiranjem programa i projekata u navedenim područjima, realiziraju se ciljevi definirani u županijskim strateškim i planskim dokumentima. Pritom će osigurana financijska sredstva osigurati kvalitetniju podršku organizacijama civilnog društva koje svoje aktivnosti prilagođavaju stvarnim potrebama građana i uspostavljaju održiv sustav pružanja dodatnih usluga korisnicima istovremeno jačajući i šireći utjecaj udruga koje su nužan alat u razvoju i izgradnji bolje zajednice.

Ukupna vrijednost natječaja iznosi 215.000,00 eura, od toga za:

  1. Zaštita prava potrošača - 17.000,00 eura
  2. Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i njihove obitelji – 53.000,00 eura
  3. Umirovljenici – 45.000,00 eura
  4. Zdravstvena i socijalna zaštita, osobe s invaliditetom – 60.000,00 eura
  5. Briga o djeci i mladima, ljudska prava, demokratizacija i razvoj civilnog društva - 40.000,00 eura

Javni natječaj otvoren je do 15. ožujka 2024. godine, a više informacija, kao i natječajna dokumentacija, nalaze se na poveznici.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content