Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Poletjeli baloni u čast snage djece s prirođenim srčanim greškama i njihove želje za životom

Datum objave: 14. veljače 2024.

Diljem Hrvatske se prigodnim akcijama usmjerenima na senzibilizaciju javnosti na potrebe djece koja se bore za život zbog srčanih grešaka obilježava Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim greškama, od 7. do 14. veljače. I u Međimurskoj županiji djeluje podružnica udruge Veliko srce malom srcu koju vodi Gordana Prebeg, majka čije je dijete pobijedilo izazov, te su danas podrška ljudima pred kojima se otvorio bezdan nakon riječi liječnika: „Nešto nije u redu sa srcem vašeg djeteta.“ To je rečenica koju treba preživjeti, potom proživjeti i to punom snagom roditeljske podrške koje ne ostavlja mjesta panici i suzama. Znaju to roditelji nad koje se takva prijetnja nadvila.

U znak podrške djeci s prirođenim srčanim greškama i njihovim roditeljima, danas su se na Trgu Republike u Čakovcu okupili ljudi koji su iskusili težinu tog izazova, a uz međimurske liječnike i medicinske sestre te građane, podršku su dali župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Simbolika brojnih pobjeda koje su veliki, mali borci i njihovi kirurzi izborili, sažeta je u crvenim balonima koji su poletjeli  do oblaka, bezglasno svjedočeći o snazi volje za životom.

 „O svakoj prigodi važno je naglasiti da smo zajednica koja podupire sve svoje članove, s osobitom pozornošću posvećenoj djeci u potrebi. Podrška Međimurske županije nije na deklarativnoj razini, već su je osjetili mnogi naši sugrađani suočeni sa zdravstvenim problemima“, istaknuo je župan Matija Posavec, dodavši da se snaga i zrelost društva očituje upravo u prepoznavanju i ispunjavanju potreba najranjivijih među nama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content