Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objava biračima Općine Pribislavec

Datum objave: 8. veljače 2024.

KLASA:    012-01/24-10/01
URBROJ:  2109-06/01-24-2
Čakovec,   08. veljače 2024.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 31. siječnja 2024. donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zamjenika općinskog načelnika Općine Pribislavec iz reda pripadnika romske nacionalne manjine.

Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 10. ožujka 2024.

Birači, pripadnici romske nacionalne manjine s prebivalištem na području Općine Pribislavec, mogu izvršiti pregled, zatražiti dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u Međimurskoj županiji, Upravnom odjelu za Skupštinu, opću upravu i pravne poslove, Čakovec, Ulica Ruđera Boškovića 2, soba 24, svakim radnim danom u radno vrijeme upravnog tijela od 07,30 do 16,00 sati od ponedjeljka do četvrtka, a petkom od 07,30 do 13,30 sati. Kontakt ovlaštenih službenika za registar birača: 040/374-172 i 040/374-173.

Pozivaju se pripadnici  romske nacionalne manjine s prebivalištem na području Općine Pribislavec, a posebno oni koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti neposredno u Upravnom odjelu za Skupštinu, opću upravu i pravne poslove ili putem sustava e-Građani. Birači se na dan održavanja izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti, osim onih koji nisu upisani u registar birača.

Zahtjevi se mogu podnositi zaključno do srijede, 29. veljače 2024. do 16,00

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača i na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave, https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Podsjećamo birače da na ovim izborima mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta i da će popis birača sadržavati birače, pripadnike romske nacionalne manjine s prebivalištem na području Općine Pribislavec koji će napuniti 18 godina do dana održavanja izbora i koji imaju važeće osobne iskaznice.

Birači za koje se prilikom dolaska na biračko mjesto utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje koju izdaje Upravni odjel za Skupštinu, opću upravu i pravne poslove, Čakovec, Ulica Ruđera Boškovića 2. 

PROČELNICA UPRAVNOG ODJELA ZA SKUPŠTINU, OPĆU UPRAVU I PRAVNE POSLOVE

Tamara Blagus, mag.iur.


Objava biračima (.pdf)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content