Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osvajači medalja iz Karate centra Šenkovec na prijemu u Međimurskoj županiji

Datum objave: 26. siječnja 2024.

Župan Matija Posavec danas je u Međimurskoj županiji, s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah i pročelnicom Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Majom Odrčić Mikulić, priredio prijem za sjajne mlade sportaše iz Karate centra Šenkovec koji su se s Prvenstva Hrvatske, održanom prošle godine, vratili s 18 medalja. Među osvajačima odličja je i troje karatista koji su obranili naslove državnih prvaka: Karla Šagi, Mauro Gajnik te David Faić.

Uz trenera Tihomira Grgića, na prijem su stigli karatistice i karatisti Karla Šagi, Mauro Gajnik, David Faić, Bella Mikulić, Lorena Mihalković, Ana Bađun, Lara Jurčević i Mia Sabol, te  podijelili iskustva sa zadnjeg državnog natjecanja na kojem su ostvarili pravu žetvu medalja, te govorili o planovima za nove sportske pothvate. A novi pothvat slijedi već idući mjesec, u Gruziji na Europskom prvenstvu gdje će se po prvi puta ogledati Bella Mikulić, Lorena Mihalković,Ana Bađun i Lara Jurčević, koje se – kao članice reprezentacije Hrvatske – trenutno pripremaju u Toplicama sveti Martin.

Karate centar Šenkovec u našoj je sredini, ali i u karate svijetu, znan kao rasadnik mladih šampiona, te jedini klub na našem području koji ima čak dvije ženske ekipe u katama.

Na predanom radu i motiviranju djece i mladih na ustrajnost u treniranju i predanost sportu, zahvalio im je župan Posavec: „Koliko god vaš dan bio ispunjen obavezama, koliko god treninzi bili zahtjevni i naporni, toliko je dosezanje uspjeha slađe. Ostanite primjer svojim vršnjacima i onima koji su tek zakoračili u svijet sporta“, rekao je župan Posavec čestitavši mladim sportašima, a sreću na sportskim borilištima te uspjeh u školovanju poželjele su im i pročelnice Nives Kolarić Strah i Maja Odrčić Mikulić.

Trener Tihomir Grgić zahvalio je županu na podršci, istaknuvši da natjecateljski sport 'voli' rezultate, no istinska vrijednost bavljenja sportom još je mnogo više od toga.

MEDALJE S PRVENSTVA HRVATSKE

Zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske osvojili su Karla Šagi (u kategoriji učenice, 10 godina), zatim Mauro Gajnik (učenici, 11 godina) i David Faić (u kategoriji 13-godišnjaka).

 Srebrom se okitila kadetsko-juniorska ekipa KC-a Šenkovec 1 u sastavu (Mikulić, Mihalković i Bađun), kao i ekipa učenica u sastavu (Kurevija, Rajić, Križanac), te, među učenicama  pojedinačno i Lea Kurevija.

Brončane medalje osvojili su Nikola Aleksić (veterani +35 i, veterani +50), među kadetkinjama i juniorkama Lara Jurčević, zatim ekipa KC-a Šenkovec 2 (Jurčević, Grabovac, Rajković – kadetkinje i juniorke), Domagoj Jurčević (učenici, 11 godina), Karlo Bađun i David Vuk (učenici, 12 godina), ekipa učenika u sastavu Jurčević, Perić, Vuk, te Ana Bađun u kategoriji 14- godišnjakina i Mia Sabol među 12-godišnjakinjama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content