Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Laura Novak najvolonterka je Međimurja, a Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID najuspješnija organizacija u volontiranju!

Datum objave: 22. prosinca 2023.

Božićno vrijeme jedno je od najljepših razdoblja u godini, vrijeme ljubavi i radosti, ali i vrijeme kada pokazujemo zahvalnost i zajedništvo. Završavajući godinu na najljepši način, pokazujući humanost i plemenitost, u okviru Sajma dobrote u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec održana je dodjela Županijske nagrade za najvolontere i najbolje volonterske organizacije.

Laura Novak, najvolonterka je Međimurske županije u 2023. godini! Volontira u Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec, a za nagradu ju je predložila Srednja škola Čakovec u kojoj se Laura obrazuje za zvanje u zdravstvu. Najčešće volontira kao članica interventnog tima Crvenog križa Čakovec te se angažira na području za koje se i školuje: na zaštiti i promociji zdravlja. Tijekom pandemije Laura Novak pomagala je medicinskim timovima pri cijepljenju građana. Svojim zalaganjem Laura je primjer i svojim kolegama u školi, ali i svim mladim ljudima.

Najvolonterki Lauri Novak, uz 450 eura novčane nagrade, uručeno je i Najveće srce Međimurja, simoblična nagrada koju je izradio Srećko Radek, a pobjednici ovog natječaja predao župan Međimurske županije Matija Posavec. Najveće srce Međimurja prijelazna je nagrada koja se s ponosom nosi tijekom cijele godine te, po novom izboru, predaje sljedećem izabranom najvolonteru ili najvolonterki.

U kategoriji najuspješnije organizacije u području volontiranja u Međimurskoj županiji tijekom  2023. godine, nagradu je dobio Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID koji od osnutka, 2011. godine, provodi bogate aktivnosti s volonterima na području rehabilitacijskih programa namijenjenih različitim skupinama  djece s teškoćama sociološko-emocionalne regulacije te hiperaktivnosti. Najopsežniji i najintenzivniji volonterski program u MURID-u je program Pripovjedača priča za laku noć – tete i stričeki pričalice, koji MURID provodi u suradnji s Udrugom za promicanje dobrobiti djece Portić iz Rijeke, na Dječjem odjelu u Županijskoj bolnici Čakovec kako bi djeci ublažio stres zbog hospitalizacije. U tom programu tijekom 2023. Volonteri su nanizali 319 sati, te obuhvatili 246 djece. I Centru MURID-a pripada 450 eura novčane nagrade Međimurske županije.

Čestitke nagrađenima uputio je župan Matija Posavec, istaknuvši ponos što Međimurje ima velik broj pojedinaca koji su svojom skromnošću, požrtvovnošću i predanošću primjer svima nama: "Naši volonteri tijekom cijele godine daju sebe, odriču se svog vremena i ulažu u pomoć drugima, a upravo je ulaganje u pomoć drugim, najbolje ulaganje u sebe."

Na svečanosti u Gimnaziji Josipa Slavenskog dodijeljena su priznanja i drugim volonterima koji su se u svojim sredinama istaknuli kao primjer te našoj zajednici dali humano lice. Ana Nestić, izuzetno aktivna volonterka iz Donjeg Vidovca, voditeljica Caritasa župe Donji Vidovec, primila je priznanje za osobni doprinos volontiranju, kao i Blaženka Kontrec, koja samoinicijativno donira komplete posteljine s dječjim motivima i pletene sovice Odjelu pedijatrije naše Bolnice. Priznanje je dodijeljeno i Udruzi Zajedno za druge iz Mačkovca za niz humanitarnih akcija, te Udruzi za sindrom Down Međimurske županije, koja okuplja volontere i svesrdno radi na socijalizaciji djece i mladih s Downovim sindromom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content