Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Županijskoj bolnici Čakovec obilježen Dan palčića

Datum objave: 17. studenoga 2023.

Ove su godine, povodom Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, ljubičasti baloni - u čast palčićima – poletjeli su u zrak pred Županijskom bolnicom Čakovec. Pravo je to mjesto za obilježavanje ovog dana te davanja podrške roditeljima prijevremeno rođene djece kao i zdravstvenom osoblju koje se za njih bori na Odjelu neonatologije – jer naša Bolnica odavno nosi titulu Prijatelja djece.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se od 2008. godine na inicijativu Europske zaklade za brigu o novorođenčadi. Ovaj dan je prilika da se istakne važnost podrške i razumijevanja za roditelje palčića. Borba s emocionalnim izazovima može biti izuzetno teška, stoga je podrška okoline od iznimne važnosti.

I Međimurska županija, koja zdušno, velikim ulaganjima prati Županijsku bolnicu Čakovec, podržala je obilježavanje  kojem su se odazvali roditelji i njihovi već veliki palčići, zdravstveni djelatnici, ravnatelj Županijske bolnice Igor Šegović, dr.med.,, voditeljica odjela neonatologije ŽBČ Bernarda Medlobi Vinković, dr.med.,zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač.

Palčićima u čast ,danas nosimo ljubičasto!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content