Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Bedemu otvorena međunarodna izložba karikatura na temu kontinentalnog turizma

Datum objave: 16. studenoga 2023.

Međimurski karikaturist Damir Novak iz Malog Mihaljevca entuzijastično nastavlja tradiciju organiziranja međunarodnih natjecanja karikaturista i prateće izložbe, te je u caffe baru Bedem u Čakovcu, u utvrdi Starog grada Zrinskih, u srijedu 15. studenoga održano otvorenje izložbe i proglašenje pobjednika. Riječ je o 52 karikature koje je međunarodni žiri izlučio kao najuspješnije u ovogodišnjem natjecanju – 8. Međunarodnoj izložbi karikatura. Organizator  temom ovogodišnje izložbe prati razvojne trendove i dosege naše Županije, te su se prijavljeni karikaturisti bavili kontinentalnim turizmom, dok su tehniku izvedbe rada birali sami.

Na natječaj je 275 auta starijih od 16 godina poslalo 498 radova, a među mlađima natjecalo se 129 autora sa 148 radova, iz čak 52 države.

Posjetitelji su uživali u duhovitim rješenjima i porukama autora karikatura, a župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini pohvalili su Damira Novaka za još jedan vrijedan doprinos kulturi Međimurja i grada Čakovca.

Tijekom svečanosti otvorenja ove zabavne izložbe, proglašeni su i pobjednici – po tri prvoplasirana karikaturista i karikaturistice u dobnim skupinama do 16. godine života te stariji od 16, kojima su dodijeljene nagrade. U mlađoj dobnoj kategoriji prvu nagradu osvojila je Ariela Crkvenčić, dok je u starijoj skupini prvu nagradu osvojio Hule Hanušić.

Uz najuspješnije autore, u obje kategorije dodijeljeno je po sedam posebnih priznanja, a prisutni autori Ela Zoričić, Patrik Peras te Tessa Makšadi primili su ih osobno.

Izložba karikatura bit će postavljena u Čakovcu do kraja godine ispred Gradske kavane te ste svi pozvani da je razgledate.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content