Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Čakovcu osnovnoškolci učili kako se zaštititi tijekom nepogoda

Datum objave: 14. studenoga 2023.

Na čakovečkom Trgu Republike danas je, u sklopu kampanje nazvane Usvojimo znanja da šteta bude manja, održana edukativna manifestacija namijenjena djeci osnovnoškolske dobi te njihovim roditeljima, čiji je cilj usvajanje modela koji mogu pomoći u zaštiti života tijekom velikih nepogoda.

Ova kampanja odgovor je organizatora - Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, te Ravnateljstva civilne zaštite i Službe civilne zaštite Čakovec – na sve češće nepredvidive prirodne događaje koji mogu uzrokovati stradavanje uz velike materijalne štete.

Na Trgu Repubike stoga su inscenirane različite situacije, poput potresa, poplava ili erozija, kojima se djecu - na njima prihvatljiv način - učilo o pravilnim postupcima koji mogu spasiti život.

Manifestacija u Čakovcu dio je projekta Na putu do smanjenja rizika od katastrofa, financiranog sredstvima Europske unije, kojeg Ravnateljstvo civilne zaštite provodi s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Edukativnoj manifestaciji prisustvovao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske župane Josip Grivec, te istaknuo da je riječ o programu koji će pridonijeti osvješćivanju potencijalnih opasnosti koje vrebaju i na našem području, te educirati najmlađe o ključnim postupcima koji mogu biti spasonosni i u najgorim scenarijima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content