Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Slatko 'z Međimurja, nova kuharica koja čuva tradicionalne recepte

Datum objave: 10. studenoga 2023.

Jedna od dragocjenosti koja ostaje iz upravo završenog projekta Okusi domaće, kojeg je provela Lokalna akcijska grupa Mura-Drava, je kuharica s receptima za tradicionalne slastice iz našega kraja nazvana Slatko 'z Međimurja, koja je predstavljena u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, na završnoj konferenciji projekta. Skup je pozdravio voditelj LAG-a Mura-Drava Mihael Ružić, a uz zamjenika župana Međimurske županije Josipa Grivca, konferenciji su prisustvovale načelnice općina Sveta Marija i Donji Vidovec Đurđica Slamek i Bojana Petrić, Mario Moharić i Sanja Krištofić iz LAG-a Mura-Drava, zatim predstavnici REDEA-e, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Kuharicu je predstavila i autorica predgovora Janja Kovač, viša kustosica Muzeja Međimurja, a deset recepata za slastice odabrala je Slađana Herman, nastavnica kulinarstva u Srednjoj školi Prelog, koja je za predstavljanje priredila radionicu i degustaciju. Posjetiteljima je time dala priliku da sadržaj publikacije dožive svim osjetilima, a mnoge od njih vratila je u uspomene na djetinjstvo uz bakino ognjište. U kuharici se mogu naći recepti za gibanicu, poveticu, međimursku pletenicu, zlevanku, slatki kukuruzni močnjak, štrucu 'z makom i orehima, razne pogače itd.

Fotografije: Medjimurski.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content