Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osnovna škola Draškovec dobila novu kuhinju, opremljenu prema najvišim standardima

Datum objave: 3. studenoga 2023.

Gotovo da nema dana bez vijesti o rezultatima velikog investicijskog ciklusa Međimurske županije u svoje škole. Župan Matija Posavec obišao je Osnovnu školu Draškovec gdje je završeno opremanje kuhinje. Ne radi se tek o 'kozmetičkom zahvatu', već o opremanju vrijednom gotovo 11.000 eura, kojim je ova škola dobila uvjete za pripremanje hrane po najvišim standardima.

Uz niz adaptacijskih radova, nova kuhinja opremljena je konvekcijskom pećnicom i perilicom suđa. Ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić zahvalila je na ulaganju, dodavši da je riječ o iznimnom značaju za djecu koja pohađaju ovu školu te njihove nastavnice i nastavnike, jednako kao i za zaposlenice u kuhinji. „OŠ Draškovec pohađa 96 učenika i sigurnost koju osjećamo u okrilju Županije nama je neizmjerno važna“, naglasila je ravnateljica.

Pripremi hrani i kvaliteti obroka i u ovoj se međimurskoj školi oduvijek poklanjala posebna pozornost, pa je i blagovaonica mjesto gdje djeca uče – o zdravim životnim navikama i pravilnoj ishrani.

Od 2018. godine Osnovna škola Draškovec doživljava uzlet zahvaljujući ulaganjima osnivača. Te su godine započeli radova na školskoj sportskoj dvorani vrijedni 468.865 kuna, da bi već naredne godine započela sveobuhvatna energetska obnova škole, a 2020. završena je i rekonstrukcija krovišta u koju je uloženo 150.000 kuna. Godine 2021., te tijekom 2022. saniran je parket u svim učionicama i zbornici, te zamijenjena ulazna vrata, u što je dodatno uloženo 114.000 kuna.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content