Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ekonomska  i trgovačka škola obilježila 102. obljetnicu djelovanja

Datum objave: 27. listopada 2023.

Dan škole održan je u petak u Ekonomskoj i trgovačkoj školi čiji su učenici i nastavnici priredili bogat kreativni i sportski program u čast 102. godišnjice djelovanja ove ustanove. Nedavno uređeno spremište za bicikle, otvoreno je ovom prigodom, a u školskom holu postavljena je lutka u odori Zrinske garde, detalj koji podsjeća na povijesno nasljeđe kraja. Osobito zanimljiv detalj ovogodišnje proslave bila je modna revija, priređena u suradnji sa Socijalnom zakladom Humana Nova, tijekom kojeg su učenice i učenici nosili modele ove Zaklade.

ETŠ Čakovec, srednjoškolska je ustanova poznata i po kvalitetnim projektima vezanim uz ekologiju i zaštitu okoliša te potvrdom statusa ekoškole, na koji je ravnateljica Bosiljka Kukolić Vinković, prof., iznimno ponosna. U svom obraćanju uzvanicima, ravnateljica je pozdravila izaslanstvo Županije –župana Matiju Posavca i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, izaslanstvo Zrinske garde Čakovec te članove KUD-a Veseli Međimurci Čakovec, ravnatelje škola te visokih učilišta: „Hvala nam što s nama dijelite ovaj sretan trenutak – rođendan o kojem otvaramo i novi, natkriveni prostor za spremanja bicikala, rođen u našem projektu Biciklom u školu. Raduje nas svaki detalj kojim boravak u školi činimo ugodniji našim učenicima, a ovo je jedan od takvih primjera“, naglasila je ravnateljica.

Na 102. rođendanu Škole i postignutim rezultatima, kolektivu i učenicima čestitao je župan Međimurske županije Matija Posavec:Poštovani profesori i profesorice te ravnateljice, dragi učenici, čestitam vam na svakom uspjehu jer gradite sustav u obrazovanju koji je za primjer te vam želim mnogo uspjeha u daljnjem radu i stvaranju dodanih vrijednosti u vašoj školi“, rekao je župan Posavec, dodavši da je u pripremi ugovor sa Štajerskom prema kojem će naši učenici moći na razmjenu i usavršavanje u tu razvijenu europsku regiju, te podsjetio da je u tijeku natječaj za potpore srednjim školama kako bi Županija što je moguće više pomogla razvoj svojih ustanova.

Učenici su povodom Dana škole ponovo pokazali svoju svestranost i talente u zanimljivom programu ispunjenom glazbom, demonstracijama vještina i sportskim aktivnostima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content