Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Medicinske sestre okupile se na stručnom skupu o tretmanu boli

Datum objave: 18. listopada 2023.

U višenamjenskoj dvorani Riznice Međimurja danas je  održan stručni skup namijenjen medicinskim sestrama i tehničarima u kojem su kao predavači sudjelovali stručnjaci zagrebačkih kliničkih centara te Županijske bolnice Čakovec, kao i predavači koji su izlagali o metodama ublažavanja boli komplementarnima konvencionalnim metodama. Tema simpozija bila je osnaživanje medicinskih sestara i tehničara u tretmanu boli, a organizirao ga je Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Županijske bolnice Čakovec, čiji liječnici imaju vrijedno iskustvo i u višegodišnjem radu u ambulanti za liječenje boli u našoj Bolnici. Doprinos organizaciji dalo je u Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije u sklopu aktualne kampanje Zaustavimo bol.

Svaki stručni skup prilika je za učenje i hvatanje koraka s novim saznanjima i trendovima u struci, što je osobito dinamičan proces u medicini, pa tako i njezi pacijenata, na što su se uvodno osvrnuli zamjenika ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Danko Blažeka, dr. med., voditeljica poliklinike anesteziologije Biserka Mustač-Hlebec, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent teglavna sestra odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu s JIL-om Vesna Hozmec-Blažić.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sudionike, istaknuvši i ulogu medicinskih sestara i tehničara: „Dobrodošli u Međimurje, u kraj u kojem se razvojni uzlet jasno vidi i na polju zdravstva. Županijska bolnica Čakovec, jedna je od učinkovitijih i opremljenijih bolnica svojega ranga u našoj zemlji, i bolnica kojoj gravitira više od 80 posto domicilnog stanovništva. Raduje me što Međimurje sve češće biva domaćin i stručnim skupovima iz područja zdravstva, a danas mi je, uz predavače, čast pozdraviti i ovoliki broj naših medicinskih sestara i tehničara, desnih ruku svakog liječnika u delikatnom procesu liječenja i njege pacijenta. Vi ste srce sustava i simbol humanosti u jednom od najzahtjevnijih poziva. Želim da vam znanja koja steknete na ovom simpoziju daju novu profesionalnu snagu na dobrobit pacijenata“, rekao je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content