Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Produljen rok za predlaganje predsjednika i članova Vijeća časti Međimurske županije

Datum objave: 12. listopada 2023.

Odbor za izbor i imenovanja Skupštine Međimurske županije zaključio je da se rok za prijave na javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika i članove Vijeća časti Skupštine Međimurske županije produljuje do 15. studenoga 2023. godine.

Kandidati svoju prijavu sa svim traženim podacima mogu podnijeti putem e-obrasca koji se nalazi na mrežnim stranicama Međimurske županije (www.medjimurska-zupanija.hr), putem e-adrese skupstina@medjimurska-zupanija.hr, ili kandidaturu dostaviti u pisanom obliku Odboru za izbor i imenovanja Skupštine Međimurske županije, Čakovec, Ruđera Boškovića 2, 40.000 Čakovec, s naznakom „Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Vijeća časti Skupštine Međimurske županije“. Navedeni obrazac kandidat za Vijeće časti obavezno vlastoručno potpisuje.

Podsjetimo, Vijeće časti ima predsjednika i četiri člana koje na temelju javnog poziva imenuje županijska Skupština iz redova osoba nedvojbenog javnog ugleda u lokalnoj zajednici.
Predsjednik i članovi Vijeća časti ne mogu biti nositelji političke dužnosti, niti članovi političke stranke, odnosno kandidati nezavisne liste zastupljene u županijskoj Skupštini.
Vijeće časti odlučuje u drugom stupnju o odlukama županijske Skupštine o povredama Kodeksa ponašanja vijećnika Skupštine Međimurske županije.
Predsjednik i članovi Vijeća časti primaju naknadu za svoj rad sukladno posebnoj odluci župana.

Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Vijeća časti Skupštine Međimurske županije objavljen je na mrežnim stranicama Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content