Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Područne škole vrelo su života malih sredina i treba ih jačati – na redu je uređenje fasade područnog odjela u Gardinovcu

Datum objave: 11. listopada 2023.

Započinje obnova fasade na zgradi područnog školskog odjela u Gardinovcu koji djeluje u sklopu Osnovne škole Belica. Ugovor između Međimurske županije i tvrtke izvođača – Gips monta – M iz Čakovca vrijedan je 53.984 eura, a ulaganjem će se postići ne samo vizualni efekt, već i uštede te viša razina komfora za učenike i nastavnike. Župan Međimurske županije Matija Posavec u nekoliko je navrata naglašavao da područne škole treba razvijati jer predstavljaju vrelo života malih sredina, bez obzira na broj učenika koji ih pohađaju. S riječi na djela, i Međimurska županija već je u novoj investiciji namijenjenoj područnoj školi u Gardinovcu.

U ranijem razdoblju mnogo je uloženo i u matičnu školu u Belici: izgrađeno je stepenište te rekonstruirano potkrovlje čime je proširen školski prostor, a sada je – nakon ljetnog investicijskg niza u nekoliko škola – na red došla obnova fasade Područne škole Gardinovec.

Međimurska županija ne staje s investicijama ulaganja u obrazovanje, te je tako u planu rekonstrukcija školske zgrade u Zasadbregu, vrijednosti 133.000 eura, kako bi se omogućila jednosmjenska nastava, zatim rekonstrukcija i opremanje školske kuhinje u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca u Vratišincu za 34.000 eura, kao i uređenje kuhinje Osnovne škole Draškovec za 9.800 eura. U Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec, investicijom vrijednom više od 116.000 eura ugradio se kotao za centralno grijanje te rekonstruirao cjevovodni sustav, dok u Graditeljskoj školi Čakovec slijedi uređenje vanjskog sportskog igrališta, vrijednog 50.000 eura.

Potpisivanju Ugovora nazočila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kutluru i sport za obrazovanje Međimurske županije Nives Kolarić Strah, ravnatelja Osnovne škole Belica Antun Žulić te načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, s obzirom kako Općina Belica navedenu investiciju financira u iznosu od 50%.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content