Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U okviru ERASMUS+ Sport projekta „No boundaries“ djeca i mladi s invaliditetom te njihove obitelji planinarili na Ravnu goru

Datum objave: 10. listopada 2023.

S Gradskih bazena „Marija Ružić“ Čakovec organiziranim autobusnim prijevozom grupa korisnika projekta „No boundaries“, djece i mladih osoba s invaliditetom te njihova pratnja, u subotu, 07. listopada 2023. krenula je put Ravne gore (694 m) u Hrvatskom zagorju.

Pod vodičkom palicom članova Planinarskog društva „Bundek“ iz Murskog Središća Zlatka Mihoceka, Sonje Vršić i Dražena Podveza, uspon na Ravnu goru započeo je od mjesta Kamenice, makadamskim kolnim putem dužine oko 4 km do parkirališta Cimerplac, gdje se grupa priključila planinarskoj stazi dužine 900 metara te visine uspona 150 visinskih metara.

Nakon razgledavanja te okrijepe u Filićevom domu, sudionici su se uputili na obližnje igralište gdje su organizirane sportsko-rekreacijske igre za djecu i mlade pod stručnim vodstvom kineziologa Tanje Mesarić Novak, Natali Žigo Štefulj i Milivoja Bujanića, a mogli su isprobati streličarstvo, poligon s preprekama te bacanje obruča.

Mnogi su se sudionici prvi put okušali u planinarenju te pomaknuli svoje granice, a u kasnim poslijepodnevnim satima, blago umorna, no zadovoljna  grupa vratila se u Međimurje.

Projekt „No boundaries“ Međimurska županija provodi uz partnerstvo s Općinom Lendava i Razvojnom koordinacijskom agencijom jezera Balaton. Vrijednost projekta iznosi 200.000 eura, a financiran je iz programa Erasmus+ SPORT, Not-for-profit European sport events.

„Financirano od strane Europske unije. Izraženi stavovi i mišljenja su samo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content