Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Topla zahvala župana i gradonačelnice umirovljenim djelatnicima međimurskih škola

Datum objave: 5. listopada 2023.

Danas su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, povodom Svjetskog dana učitelja, u dvorani Riznice Međimurja upriličili svečani prijem u znak zahvale za predan rad nastavnicima te djelatnicima međimurskih škola umirovljenima tijekom 2022. i 2023. godine.

Bio je to susret prepun emocija jer su se na okupu našli ljudi koji su cijeli svoj radni vijek posvetili obrazovanju djece i mladih, te do vrata samostalnog života doveli brojne generacije.

Često puta ste stajali uz djecu i kada nitko drugi nije htio ili mogao, preuzimajući i ulogu roditelja. Davali ste svojim učenicima možda više nego vlastitoj djeci i zato vjerujemo da vam je najveća nagrada kada u bivšim učenicima prepoznate uspješne, odrasle ljude“, rekla je gradonačelnica Cividini, dodavši da je ovaj prijem tek simboličan znak zahvale u odnosu na ono što prosvjetni djelatnici daju zajednici.

Župan Matija Posavec osvrnuo se na sve brojnije uspjehe naših učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima rekavši da je i to pokazatelj koliko ulaganja Međimurske županije u obrazovanje imaju smisla: „Svoj profesionalni put protkali ste ljubavlju, a što je više ljubavi na tom putu toliko je on zahtjevniji i traži više čovjekove snage. U nama, osnivačima škola, budite veliko poštovanje i zahvalnost. Odgajajući i obrazujući djecu, tragate za najboljim vrlinama i sklonostima u njima, neumorno budeći njihove potencijale. Uspjesi koje ste dosegnuli i nasljeđe koje nam ostavljate, od nas traže primjenu novih modela i sadržaja na putu razvoja obrazovanja od kojeg ne odustajemo“, istaknuo je župan.

Svečanosti su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec, pročelnica za Skupštinu, opću upravu i pravne poslove Tamara Blagus te potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, dok je u ime umirovljenih djelatnica i djelatnika škola zahvalio Dražen Čavlek.

Djeca koja su izvela prigodni program na najljepši su mogući način okončali svečanost jer simboliziraju imperativ i snagu koja je prosvjetne djelatnike vodila njihovim životnim i profesionalnim pozivom tijekom koje su mlade pretvarali u snažne, samosvjesne ljude, stvarajući im poticajno okruženje i budeći želju za obrazovanjem. Glazbenim izvedbama predstavile su se Bruna Rusak, Dina Štefić, Magdalena Horvat, te Petar Klarić, učenici Osnovne škole Donja Dubrava, koje je za nastup  pripremio Antun Horvat, naš akademski glazbenik koji živi međimursku popevku i glazbu, dobitnik dva Porina  te dobitnik Nagrade Zrinski – najvišeg županijskog priznanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content